Pansamente naturale pentru stomacul tău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crizele de gastrită nu îţi dau pace? Noi te ajutăm să-ţi alini durerea cu ajutorul ceaiurilor.

Omul modern, stre­­sat şi mereu pe fugă îşi neglijează din ce în ce mai mult alimentaţia. Iată de ce tot mai multe persoane sunt expuse afecţiu­nilor stomacului. Gastrita este o inflamaţie acută a mucoasei stomacului, care duce la apariţia de leziuni, hemoragii şi perforaţii. Lipsa poftei de mâncare, greaţa, durerile de cap, senzaţia de arsură în stomac, balonarea sunt simptome ale bolii.

Ceaiuri de leac

Plantele medicinale sunt de ajutor în tratarea ga­stritei, dar numai alături de un tratament medicamentos şi de un regim  ali­men­tar. ­Ia­tă câteva dintre ierburile cu efect calmant şi cicatrizant:

Ceaiul de gălbenele are proprietăţi calmante şi cicatrizante. Infuzia obţinută dintr-o  lingură de plantă uscată la 250 ml de apă se bea, de preferinţă, di­mineaţa pe stomacul gol, o dată pe zi.

Florile de salcâm calmea­ză arsurile de la stomac şi ate­nuea­ză durerile în ulcerul gastric şi duodenal. Bea câte două căni de ceai de flori de salcâm pe zi, de preferat între mese. Infuzia se face cu două linguriţe de flori.

Rădăcina de tă­t­ă­neasă se re­co­mandă pentru formele mai acu­te de gastrită. Această plantă este foarte eficientă în calmarea arsurilor stoma­cale şi în cicatrizarea leziu­nii. Se pun 2 linguriţe de plantă uscată la o cană de apă. Este indicat să se bea câte 2 căni pe zi.

Ceaiul de pătlagină acţio­nează împotriva bacteri­ei Helicobacter pylori ce populează stoma­cul, res­ponsabilă pentru apari­ţia unor forme ale bolii. Se face infuzie din două linguri de plantă la 250 ml de apă şi se bea din ea toată ziua.

Sunătoarea este o altă plantă calmantă care combate senzaţiile de durere şi de usturime întâlnite la persoanele care suferă de această boală. Se beau câte 1-2 căni de ceai de sunătoare pe zi, dimineaţa şi seara.

Ce nu-ţi face bine?

Abuzul de alcool, de cafea şi consumul de alimente prea reci sau prea fierbinţi îmbolnăveşte stomacul. Pentru calma­rea iritaţiilor trebuie evitate:

- alcoolul n ceaiul negru n cafeaua 
- băuturile carbogazoase n grăsimile
- condimentele picante n tutunul
- dulciurile  citricele n legumele iuţi.

Specialistul nostru

Dintre produsele gemoterapice sunt recomandate: extractul de muguri de smochin (Ficus carica) (50 de picături/2 ml pe zi), extractul de muguri de tei argintiu, mai ales pentru gastrita de stres (Tilia tomentosa) (50 de  picături/2 ml pe zi, de obicei seara). Tratamentul durează 2 luni şi se repetă în caz de necesítate.

Pentru prevenire, se pot face 2 cure pe an, primăvara şi toamna. Sunt contraindícate: anasonul, cimbrul de cultură, ceaiul verde (în hiperaciditate), obligeana (când durerile de stomac sunt însoţite de senzaţie de vomă).

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite