OMS: Interdicţiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea variantei Omicron

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat marţi că interdicţiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea noii variante Omicron a coronavirusului. OMS a solicitat ţărilor să adopte o abordare bazată pe o evaluare a riscurilor, relatează AFP.

„Interdicţiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea internaţională şi sunt o povară grea asupra vieţilor şi mijloacelor de subzistenţă. În plus, ele pot avea un impact negativ asupra eforturilor globale de sănătate în timpul unei pandemii, descurajând ţările să semnaleze şi să facă schimb de date epidemiologice şi de secvenţiere”, a indicat OMS într-un document tehnic, mai notează AFP, citată de Agerpres.

Descoperirea variantei Omicron a declanşat temeri la nivel global privind o posibilă rezistenţă la vaccinuri şi ar putea prelungi pandemia de COVID-19 declanşată în urmă cu doi ani.

Noua variantă de coronavirus a fost descoperită în Africa de Sud, cel mai vechi eşantion care arată infecţia cu această variantă fiind colectat în Botswana pe 11 noiembrie. Omicron prezintă „un risc foarte ridicat” de răspândire la nivel global, a avertizat luni OMS.

Citeşte şi OMS, despre varianta Omicron: Mai multe state au introdus măsuri generale şi brutale care nu sunt nici bazate pe probe, nici eficiente.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite