Oamenii de ştiinţă italieni au descoperit un vaccin anti-cancer „foarte promiţător”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ilustrativă: Pixabay (Arhivă)
Foto ilustrativă: Pixabay (Arhivă)

Un grup de oameni de ştiinţă din Italia a descoperit un vaccin anti-cancer apt să declanşeze răspunsuri ale sistemului imunitar la tumori şi care poate creşte eficacitatea medicamentelor folosite în imunoterapie, transmite, joi, ANSA, conform Agerpres.

Descoperirea a fost efectuată de oamenii de ştiinţă din domeniul mecanismelor imuno-regulatoare de la Armenise-Harvard din cadrul Institutului Italian de Medicină Genomică (IIGM).

Vaccinul utilizează un virus ca un cal troian, potrivit spuselor lor, pregătind sistemul imunitar să identifice celulele canceroase. 

Echipa de cercetare are sediul la Fundaţia de Oncologie IRCCS din Piemont, la Candiolo, în proximitate de Torino. 

Descoperirea a fost prezentată într-o lucrare publicată în jurnalul Science Translational Medicine. Cercetarea a fost efectuată în colaborare cu compania italiano-elveţiană de biotehnologie Nouscom. 

Vaccinul a fost eficient în combinaţie cu un medicament folosit în imunoterapie, în situaţia a 12 pacienţi cu un subtip de cancer de colon în fază metastatică. 

„Consider că tehnica de realizare a acestor vaccinuri a fost dovedită în mod clar şi că datele obţinute în primele studii clinice sunt foarte promiţătoare”, a afirmat şefa de laborator de la Armenise-Harvard, Luigia Pace. 

„Există acum o posibilitate concretă de a crea noi vaccinuri care vor fi eficiente împotriva multor alte tipuri de cancer”, a mai afirmat cercetătoarea citată de ANSA. 

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite