Muşcătură de muscă sau de furnică? Cum îţi poţi da seama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ai o muşcătură care pe lângă faptul că ţi-a iritat pielea îţi dă şi o senzaţie de durere din cauză că s-a umflat, însă nu-ţi poţi da seama de la ce e? Trebuie să ştii că majoritatea muşcăturilor sunt inofensive, însă e bine să ştii ce insectă le-a provocat pentru a te putea feri pe viitor şi pentru a decide dacă e cazul să mergi sau nu la doctor.

1. Muscă

Dacă ai impresia că muştele sunt insecte care muşcă doar câinii şi pisicile, te înşeli, acestea pot muşca chiar şi oamenii. Îţi pot apărea mai multe bubiţe grupate pe corp. Dacă ai animale, verifică-le blana şi uită-te cu atenţie să observi dacă au depuneri de ouă. Pielea cu senzaţie de mâncărime deranjantă poate fi un alt semn că ai fost muşcată de o muscă. Ai grijă, deoarece muştele pot fi purtătoare ale virusului Zika, virus care poate cauza defecte de naştere bebeluşilor. Simptomele includ senzaţia de febră, durere de cap, iritaţie, ochi roşii, dureri articulare şi musculare.

2. Albină

Îţi vei da seama cu uşurinţă dacă te-a muşcat albina din cauza senzaţiei înţepătoare de la nivelul pielii. De obicei te poate durea locul cu pricina şi se poate umfla imediat. Asigură-te că acum albinei nu a rămas sub pielea ta şi aplică direct pe muşcătură sare. În cazul în care acul a rămas înfipt sub piele, mergi imediat la medic, în special dacă ai reacţii alergice, precum părţi ale corpului exagerat de umflate, mâncărime excesivă şi dificultăţi de respiraţie. 

Află cum îţi dai seama ce insectă te-a înţepat pe clickpentrufemei.ro.

5 ponturi de combatere a insectelor

Leacuri pentru înţepăturile de insecte

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite