Menopauză fără kilograme în plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai des întâlnite probleme la menopauzăeste creşterea în greutate. O dietă controlată combinată cu exerciţiu fizic ne poate reda silueta şi tonusul din tinereţe.

Menopauza, acea perioadă din viaţa unei femei în care ovulaţia şi menstruaţia încetează, se instalează cel mai des între 45 şi 55 de ani. Dar poate să apară şi mai devreme sau foarte târziu, după vârsta de 60 de ani. Menopauza este un proces natural, iar simptomele şi severitatea lor diferă de la o femeie la alta. Dar câteva sunt frecvente şi comune: bufeurile, ciclurile neregulate, scăderea fertilităţii, insomnia şi tulburările de somn, uscăciunea mucoasei vaginale, schimbările de dispoziţie fără motiv şi creşterea greutăţii.

De ce ne îngrăşăm

Jumătate din femei se îngraşă cu 4,5 kg în timpul menopauzei. În această perioadă. Metabolismul de bază scade, iar pierderea progresivă a masei musculare este accelerată. Astfel, energia consumată în repaus este mai mică, din cauza pierderii ţesutului muscular, iar necesarul de calorii se reduce. Oxidarea grăsimilor scade cu peste 30% la femeia în postmenopauză, fapt demostrat de numeroase studii. Iar circulaţia mai slabă favorizează retenţia de apă sub formă de celulită, în special în coapse, şolduri şi burtă.
 

Află pe Clicksanatate.ro cum să slăbeşti şi să-ţi menţii greutatea corporală normală la menopauză!

Ce beneficii are drenajul limfatic

Trucuri pentru a slăbi mai uşor

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite