Medicul care „tunează“ vedete în provincie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul spune că succesul lui se datorează dotării excelente a clinicii dar şi faptului că pacienţii au căpătat încredere în el şi l-au recomandat mai departe
Medicul spune că succesul lui se datorează dotării excelente a clinicii dar şi faptului că pacienţii au căpătat încredere în el şi l-au recomandat mai departe

Pe la medicul estetician Călin Doboş, de la Galaţi, au trecut clienţi celebri, precum Dana Săvuică, Gina Pistol, Viorel Lis, Ştefan Pelgler, în încercarea de a păcăli timpul cu operaţii estetice.  Doboş spune că, în ciuda faptului că este tot mai căutat de vedete, vrea să plece din România: „A fi medic aici e un chin!“, afirmă el.

„Adevărul": De ce vă caută vedetele? Nu sunt chirurgi buni şi la Bucureşti?

Călin Doboş
: Dacă ar fi să fiu lipsit de modestie aşa aş spune: pentru că-s foarte bun! Însă există argumente şi de alt tip. Cum ar fi excelenta dotare a clinicii, preţurile bune, încrederea căpătată în mine ca urmare a reuşitelor.

Care sunt cele mai frecvente intervenţii chirurgicale la care apelează  clienţii?

Modelarea sânilor este cea mai frecventă. Apoi, rinoplastiile, lipoaspiraţia şi liftingurile faciale. Nu am pus la socoteală injecţiile cu Botox sau acid hialuronic, pentru că nu le consider «chirurgie» în adevăratul sens al cuvântului.

Merită?

Pentru ei sau pentru mine?

Pentru ei.

Chirurgia estetică facială a ajuns la un asemenea nivel încât în doar patru ore se poate schimba complet aspectul feţei. Uneori, după un lifting facial inferior, faţa pare întinsă în jumătatea de jos, înspre urechi, iar restul acesteia, respectiv etajul superior, rămâne ridicat, cu pomeţii lăsaţi. Abordarea completă a feţei, pe fiecare etaj, dar în aceeaşi sesiune operatorie, dă un rezultat complet şi natural de reîntinerire.

Puteţi să ne spuneţi ce vedete au apelat la serviciile dumneavoastră?

Am să le pomenesc doar pe cele pe care le ştiţi din presă, restul vor trebui să o facă ele; eu trebuie să respect intimitatea actului medical. Ştefan Pelgler (creator de modă), Ozana Barabancea, Dana Săvuică, Viorel Lis sunt doar câţiva dintre cei care au făcut publice tratamentele făcute la mine. Mai sunt, dar le vom afla mai încolo.

Cum se comportă vedetele la bisturiu?

Poate părea surprinzător, dar sunt foarte cuminţi. Îşi dau seama că în cabinetul meu nu e la televizor sau la o petrecere mondenă.

Citiţi şi:

Sănătatea, văzută de un american: „Românii îşi neglijează sănătatea!"

Cum e cu banii? Oamenii simpli îşi permit un „tunning"?

Evident! Ei sunt a doua mare categorie a pacienţilor! Funcţionari, salariaţi în diverse companii private sau de stat - acel „middle class" care este esenţial unei economii de piaţă.

Spre deosebire de alţi specialişti, dumneavoastră propuneţi o abordare modernă a operaţiilor estetice. Este piaţa pregătită pentru aşa ceva?

Ce înseamnă modernă? Să ştii şi să utilizezi ultimele tehnici chirurgicale, să ştii şi să utilizezi ultimele aparate în domeniu? Sau să fii sincer până la durere cu pacientele/pacienţii şi să le prezinţi ambele feţe ale actului chirurgical? Toate le fac! Dacă vă referiţi la faptul că fac intervenţii asociate, care presupun cunoaşterea perfectă a tehnicilor chirurgicale şi îndemânare, DA, fac astfel de intervenţii, şi am o plăcere de neegalat în clipa în care sunt în operaţie . Dacă s-ar putea să fac doar chirurgie, nici mâncare nu-mi mai trebuie.

Apar tot mai multe domnişoare cuprinse de „febra silicoanelor". Pe termen lung, cât de periculoasă este o astfel de operaţie?

Această intervenţie s-a facut întâi pentru femeile care au avut amputat sânul din cauza cancerului. Aşa că e o metodă foarte bună. Dacă implanturile sunt potrivite - nu mari, dacă are grijă pacienta de sâni - adică îi ţine în sutien, şi dacă are un fond genetic bun - mai ales al pielii, pot ţine zeci de ani!

„A fi medic în România e un chin!"

Medicul spune că mulţi bărbaţi din showbiz au apelat la el pentru operaţii de mărire a penisului  Foto: Adevărul

Medicul spune că mulţi bărbaţi din showbiz au apelat la el pentru operaţii de mărire a penisului  Foto: Adevărul

Călin Doboş şi-a depus actele pentru echivalarea studiilor de specialitate, întrucât se pregăteşte să profeseze în altă ţară

Fug medicii din România. Dumneavoastră v-aţi gândit să plecaţi?

Oo, daa...  Am şi depus actele pentru a-mi echivala studiile afară! Am şi avut oferte, doar că nu aveam aceste acte! Imediat ce le voi obţine, îmi caut acolo. Să fim serioşi. A fi medic în România este un chin, chiar şi atunci când ai succes!

Peste tot pe net găseşti tot felul de oferte la operaţii de mărire de penis. Ce presupune această operaţie?

Penisul e simbolul masculinităţii şi al virilităţii. Preocupările în a avea un penis mare sunt mai vechi decât ne imaginăm. Azi se practică o intervenţie de alungire a penisului, rezultatul variind între unul şi cinci cm, cu o medie de doi-trei cm. Diferenţele sunt datorate particularităţilor anatomice ale fiecărui individ.

Intervenţia se face în anestezie generală şi durează o oră. Evident că se recomandă o abstinenţă sexuală de patru-cinci săptămâni, până la vindecarea completă.

Această operaţie nu trebuie să afecteze erecţia pacientului. Uneori se face această intervenţie ca parte integrantă din terapia tulburărilor de dinamica sexuală masculină, mai ales atunci când e vorba de un fond psihogen.

De asemenea, anumiţi bărbaţi apelează la îngroşarea penisului. Este o metodă prin care se măreşte circumferinţa penisului cu unu până la trei centimetri.

Pentru asta se foloseşte fie grăsime proprie, fie substanţe cu caracter temporar. Substanţele permanente nu se utilizează din cauza complicaţiilor care pot apărea, destul de frecvent.

Intervenţia durează zece minute şi se face, de obicei, în anestezie locală.

Evident că timp de o lună zona trebuie protejată pentru a-i oferi timp de vindecare. Dar activităţile curente - mers, condus, uşoare plimbări se pot relua imediat după operaţie. Îngroşarea penisului costă în general între 500 şi 1.000 de euro, în timp ce alungirea ajunge în jur de 1.500 de euro.

Aţi făcut măriri de penis vedetelor?

C.D.: Am făcut. Dar nu vă pot spune cui.

La ce alte operaţii mai apelează pacienţii dumneavoastră?

Femeile de pildă apelează la labioplastie. Mai des decât se crede, labiile pot avea dimensiuni care să determine persoanele de sex feminin să caute metode de a le modela. Cel mai frecvent, labiile mici sunt prea mari şi devin incomode sau vizibile când se poartă un costum de baie sau un pantalon strâmt. Acest aspect poate crea complexe de inferioritate în intimitate şi nu numai. Există un gen de intervenţii care micşorează aceste excese de mucoasă. În această situaţie se practică de asemenea intervenţie pentru micşorare şi aşa capătă un aspect mai tineresc. Pentru a le da volum se injectează substanţe speciale. Evident că timp de o lună zona trebuie protejată pentru a-i oferi timp de vindecare. Această procedură se ridică la suma de 400 de euro.

Procedura este complicată?

Intervenţiile se desfăşoară în anestezie locală, cu sau fără sedare. Durează în jur de 30 de minute şi nu necesită internare. Intervenţiile se fac cu radioplasmă ELLMAN, care asigură o vindecare rapidă, iar durerile postoperatorii sunt minime şi cedează la calmante obişnuite.

Cine este Călin Doboş?

Are 37 de ani şi este căsătorit.
Este absolvent al Facultăţii de Medicină Generală şi al Facultăţii de Stomatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. Medic specialist în Chirurgie Maxilo-Facială şi Chirurgie Plastică.
Între 1998 şi 2002 a efectuat stagii de chirurgie în centre universitare: Tg-Mureş, Iaşi, Bucureşti, Cluj, Galaţi.
Între 1999 şi 2000 a lucrat ca asistent universitar la Catedra de Chirurgie Maxilo-Facială din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ din Iaşi.
În 2008 a devenit doctorand sub conducerea Prof. Dr. Aurel Nechita – decanul Facultăţii de Medicină din Galaţi.
Din 2008 – Asistent universitar al Facultăţii de Medicină din Galaţi, la Catedra de Chirurgie Plastică şi la Catedra de Chirurgie Maxilo-Facială.
Are o clinică privată în Galaţi, împreună cu socrul său.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite