Intrăm în sezonul de vârf al infecţiilor sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apetitul sexual este mai crescut vara comparativ cu celelalte anotimpuri, atât în cazul bărbaţilor, cât şi în cazul femeilor.

Creşterea libidoului este urmarea expunerii mai mari la soare decât în celelalte sezoane, care determină eliberarea de endorfine, numite „hormonii plăcerii" şi ne creează o stare de bine. În plus, în timpul concediului, suntem mult mai relaxaţi decât în restul timpului, motiv pentru care suntem mai disponibili din punct de vedere sexual. „Factorii de stres, neîmplinirile şi situaţiile tensionate de la serviciu pot fi factori care influenţează în sens negativ disponibilitatea noastră sexuală, la fel cum evenimentele fericite şi momentele relaxante, mai ales dacă sunt aşteptate multă vreme, pot avea efectul opus", confirmă psihologul Lena Rusti de la Clinica Mentarex Consult.

Folosiţi prezervativul!

Un sondaj efectuat în aeroportul din Tenerife, în holul de Plecări, a reliefat faptul că 35% din turişti au întreţinut relaţii sexuale cu necunoscuţi în timpul vacanţei. Mai mult, 25% din bărbaţi au declarat că nu au folosit prezervativul. Specialiştii atrag atenţia asupra riscului contactului sexual cu necunoscuţi, care creşte riscul de a contracta boli cu transmitere sexuală (BTS) (reprezentate de infecţiile cu Chlamydia trachomatis, cu gonoree, cu herpes genital, cu sifilis, hepatita B, hepatita C, infecţia cu HPV, infecţia cu Trichomonas şi HIV/SIDA).

Pentru prevenirea acestor boli, medicii recomandă respectarea strictă a regulilor de igienă intimă (de exemplu, urinare după raportul sexual), evitarea comportamentului sexual libertin şi utilizarea prezervativului. Aceste recomandări sunt cu atât mai importante cu cât unele BTS pot trece neobservate, fără niciun simptom, dar, netratate, pot genera, în timp, infertilitate. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite