Gonoreea, din ce în ce mai dificil de tratat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru tratarea infecţiei se administrează antibiotice.
Pentru tratarea infecţiei se administrează antibiotice.

În fiecare an, 78 milioane de oameni din întreaga lume se infectează cu această boală cu transmitere sexuală, iar tendinţa este de creştere. Gonoreea este încă tratabilă - dar agentul patogen care o provoacă e foarte inventiv, avertizează medicii.

Gonoreea este o infecţie cu transmitere sexuală, produsă de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Cunoscută şi sub denumirea populară de blenoragie, infecţia este larg răspândită, mai ales la adulţii tineri care au avut mai mulţi parteneri sexuali. Cea mai eficientă metodă de prevenire este folosirea prezervativului.

Cum se manifestă

La mai mult de jumătate dintre femei şi aproximativ 10% din bărbaţi, boala nu prezintă simptome. Primul semn este, de obicei, o secreţie purulentă la vârful penisului sau din vagin, dar şi arsuri la urinare.

Combătută cu antibiotice

Pentru diagnosticare, se recoltează secreţie de la nivelul uretrei sau colului, care va fi examinată pentru a evidenţia bacteria.

Pentru tratarea infecţiei se administrează antibiotice. Persoana infectată nu trebuie să aibă raporturi sexuale cel puţin 3 săptămâni după tratament - şi atunci doar după ce medicul a confirmat vindecarea prin repetarea analizei secreţiei.

Netratată, gonoreea se poate extinde şi infectează prostata, testiculele sau organele pelviene, ceea ce poate duce la infertilitate. De asemenea, poate fi transmisă de la mamă la nou-născut în timpul naşterii provocându-i conjunctivită, care poate duce la leziuni cicatriceale la nivelul ochiului sau chiar la orbire, dacă nu este tratată. Complicaţiile rezultate din boală afectează în mod disproporţional femeile, care prezintă un risc special de boală inflamatorie pelvină, sarcină ectopică şi infertilitate, precum şi un risc crescut de infectare cu HIV.

Află pe Clicksanatate.ro ce complicaţii dă această boală dacă nu este tratată!

Ce trebuie să conţină meniurile tale ca să ai pielea sănătoasă


3 ponturi să previi cariile şi îngălbenirea dinţilor

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri