Foarte multe românce au infecţii ginecologice fără să ştie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

60% din româncele din 16 oraşe, care au participat la o campanie de informare şi consulturi ginecologice gratuite, au fost depistate cu infecţii vaginale.


După 3.500 de consultaţii în 32 de clinici din 16 oraşe, 60% din femeile participante la campania „Zilele V – Protejează-ţi feminitatea!“ au fost diagnosticate cu infecţii vaginale. „Această primă ediţie a campaniei naţionale Zilele V ne-a arătat ca sunt in continuare multe femei cu infecţii vaginale care nu se prezintă la medicul ginecolog. Deşi româncele au evoluat mult la acest capitol, numărul celor diagnosticate cu o infecţie vaginală rămâne destul de mare“, subliniază prof. dr. Radu Vlădăreanu, preşedintele Societăţii Române de Ultrasonografie în Obstetrică şi Ginecologie şi directorul Departamentului de Obstetrică şi Ginecologie UMF „Carol Davila“ din Bucureşti.

34,07% din româncele care au beneficiat de un control ginecologic gratuit au fost depistate cu vaginită, iar 24,23% cu cervicită. 3% din ele au primit confirmarea că sunt însărcinate.

„Consultaţia ginecologică de rutină, însoţită de cele mai multe ori de o ecografie transvaginală, este recomandată cel puţin de două ori pe an la persoanele active sexual şi o dată pe an la femeile aflate la menopauză“, adaugă prof. dr. Radu Vlădăreanu.

Ce sunt vaginitele?

Vaginitele sunt infecţii vaginale asociate cu un agent patogen străin şi se împart în: vaginite micotice, vaginite bacteriene, vaginite mixte (micotică + bacteriană) şi infecţii cu transmitere sexuală. Dintre acestea, un procent important (24,6%) îl reprezintă infecţiile mixte. Infecţiile vaginale lăsate netratate sau automedicaţia cresc vulnerabilitatea la infecţii şi cervicită (termen care include toate inflamaţiile colului uterin), pot duce la infertilitate şi aduc şi un disconfort zilnic, persistent.

Campania „Zilele V – Protejează-ţi feminitatea!“ a fost desfăşurată în perioada 10 februarie+10 martie 2014 de Societatea Română de Ultrasonografie în Obstetrică şi Ginecologie. Cele 16 oraşe participante au fost: Bucureşti, Braşov, Constanţa, Craiova, Focşani, Iaşi, Suceava, Bacău, Satu Mare, Timişoara, Piteşti, Oradea, Cluj-Napoca, Ploieşti, Târgovişte şi Arad.

image
Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite