Durerile de cap: care sunt cele mai frecvente cauze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu te-ai trezit bine şi deja ai o durere de cap puternică? Nu doar alimentaţia, ci şi unele obiceiuri de peste zi pot favoriza apariţia acestor neplăceri. Iată care sunt cele mai întâlnite cauze!

Oboseala, alimentaţia săracă în nutrimenţi, o răceală, o criză biliară, sinuzita, stresul, dereglările hormonale - toate favorizează apariţia durerii de cap.

Indiferent de tipul de cefalee, aceasta poate fi localizată în mai multe zone, pe partea dreaptă sau pe cea stângă, la frunte, la ceafă. Durerile pot fi pulsatile, surde sau violente. Un lucru e cert: nu te mai lasă să te concentrezi pe treburile tale zilnice. Uite care sunt greşelile frecvente pe care şi tu le faci!

Poziţia din timpul somnului

Dacă te numeri printre persoanele care obişnuiesc să doarmă pe burtă, aceasta poate fi o cauză a apariţiei migrenelor, deoarece gâtul stă răsucit o perioadă lungă, apăsând pe nervi, vase de sânge şi vertebrele cervicale. Şi perna joacă un rol important în calitatea somnului şi a stării tale de a doua zi.

Prea multă cafea sau ciocolată

Consumul de cafeină reprezintă de multe ori o enigmă. În timp ce pe unii îi ajută să scape de durerea de cap, la alţii consumul excesiv o favorizează. Această situaţie este comună şi în cazul consumului de ciocolată, care conţine şi ea cofeină. Încearcă să limitezi porţia până descoperi care este cantitatea ideală pentru buna funcţionare a organismului tău.

Statul peste program la serviciu

Orele petrecute pe scaun, în faţa computerului facilitează la finalul zilei de muncă dureri la nivelul muşchilor gâtului, umerilor şi cefei. Această tensiune musculară poate fi una din cauzele problemei tale. Încearcă să faci pauze mici şi dese în care să te ridici de pe scaun şi să faci câţiva paşi.

Află pe clicksanatate.ro ce alte cauze pot favoriza apariţia durerilor de cap

Sucul de castraveţi are calităţi terapeutice

Cum poţi trata eficient arsurile

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite