Cum tratezi teama de doctor a copilului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jocul de-a doctorul îi poate învinge copilului teama de a merge la medic
Jocul de-a doctorul îi poate învinge copilului teama de a merge la medic

Pentru sănătatea copilului tău, vizita la doctor este o necesitate. Iată câteva strategii eficiente prin care să-l faci să înţeleagă că n-are de ce să-i fie frică.

 Chiar şi adulţii se tem uneori să-şi facă un control medical. Prin urmare, este normal ca şi micuţul tău să devină agitat când se trezeşte într-o cameră străină, unde este înconjurat de persoane necunoscute care folosesc obiecte ciudate. În plus, dacă în trecut i s-a spus că doctorul îi va face o injecţie atunci când greşeşte, este foarte probabil să nu-l poţi opri din plâns pe tot timpul consultaţiei. Poţi evita asta, transformând totul într-o joacă din care amândoi aveţi de câştigat.

 Pregăteşte-l înainte!
 
Anunţă-ţi copilul cu câteva zile înainte că va merge la medic şi explică-i cât mai pe înţelesul lui ce se va întâmpla la spital. Te poate ajuta o carte de biologie din care să-i arăţi poze cu corpul uman, povestindu-i cum doctorul îi va asculta bătăile inimii sau îi va căuta „monstruleţii” denumiţi viruşi. Totodată, este important să-i dai exemple de alţi copii, prieteni cu care se joacă frecvent, care au fost la doctor şi nu numai că nu li s-a întâmplat nimic rău, dar au şi aflat multe lucruri interesante.

Citeşte mai departe pe clicksanatate.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite