Colegiul Medicilor Bucureşti: „Este esenţial să recunoaştem că sunt probleme în privinţa finanţării spitalelor”

0
Publicat:

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) cere o finanțare adecvată pentru spitale. Membrii CMMB au subliniat față de CNAS necesitatea asigurării unei finanțări corespunzătoare pentru ca pacienții să aibă parte de o îngrijire medicală de calitate. 

 Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti - Foto Arhivă
Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti - Foto Arhivă

Medicii din București și din alte centre de medicină din țară se întâlnesc cu pacienți cu patologii grave, cazuri complexe, care impun o expertiză medicală avansată, dar şi fonduri adecvate, transmit cei de la CMMB, potrivit Agerpres.  

Este esenţial să recunoaştem că sunt probleme în privinţa finanţării spitalelor şi să se acţioneze pentru acordarea unei alocări financiare corecte. (...) O finanţare deficitară induce ca o consecinţă directă lipsa fondurilor necesare achiziţiei de medicamente, materiale sanitare, echipamente de protecţie sau aparatură medicală, iar fără acestea actul medical nu se poate realiza corespunzător. Putem înţelege că resursele financiare sunt limitate, dar vă rugăm să respectaţi alocarea resurselor în funcţie de nivelul de asistenţă pe care îl oferă spitalele bucureştene, precum şi cele din alte judeţe unde sunt centre universitare de medicină, având în vedere că aceste unităţi medicale sunt capăt de linie pentru cazuri grave, situaţie care nu se regăseşte în plata cazurilor pe care o are în acest moment CNAS", a afirmat Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, potrivit unui comunicat. 

De altfel, membrii CMMB spun că  plata serviciilor medicale este „mult sub valoarea costului real" al acestora şi face ca spitalele mari, care tratează cazurile dificile, să fie „în situaţii limită" în ceea ce priveşte achiziţia de medicamente şi materiale sanitare.  

Este important să precizăm că valoarea la care se realizează decontarea serviciilor medicale necesită schimbări majore. Consider că este şi de datoria mea, în calitate de preşedinte al Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, să atrag atenţia asupra acestei probleme cunoscute. Finanţarea corespunzătoare a spitalelor necesită suplimentarea fondurilor în funcţie de gradul de complexitate a cazurilor şi a nivelului de asistenţă medicală oferit de fiecare unitate medicală, pe criterii de performanţă reală", a adăugat preşedintele CMMB. 

Pe de altă parte, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti  solicită reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să acţioneze "prompt şi hotărât" în direcţia asigurării la timp a plăţilor către spitale, dar şi a asigurării sumelor optime pentru decontarea tratamentului pacienţilor prin programele de sănătate.   

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite