Cercetător american: Gemenele modificate genetic ar putea fi mai inteligente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două fetiţe gemene modificate genetic s-au născut anul trecut în China
Două fetiţe gemene modificate genetic s-au născut anul trecut în China

Pe lângă protejarea împotriva HIV, suprimarea genei CCR5, la care au fost supuse gemenele Lulu şi Nana este legată de o ameliorare a funcţiei cognitive şi le-ar putea face mai inteligente, este de părere un cercetător american. Acesta şi-a exprimat totodată refuzul faţă de o asemenea practică ilegală.

Potrivit MIT Technology Review, numeroase studii demonstrează că, pe lângă protejarea împotriva HIV, suprimarea genei CCR5, la care au fost supuse gemenele Lulu şi Nana înainte de a se naşte, este legată de o ameliorare a funcţiei cognitive.

Aceeaşi alterare introdusă în ADN fetiţelor "a făcut ca şoarecii să devină mai inteligenţi, ajutând totodată creierul uman să se recupereze mai bine după un atac cerebral", potrivit agerpres.ro.

Totuşi, potrivit lui Alcino J. Silva, neurobiolog la Universitatea California din Los Angeles, este imposibil de prezis ce efect exact va acea această modificare asupra funcţiei cognitive a fetiţelor, de aceea este „ceva ce nu trebuia să se facă“.

În noiembrie 2018, cercetătorul chinez He Jiankui a şocat comunitatea internaţională afirmând că a reuşit să creeze primele gemene manipulate genetic pentru a rezista la virusul HIV, ceea ce a suscitat un val de critici.
 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite