Antidoturi naturale pentru metalele grele din corp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poluarea, unele alimente, ţigările şi chiar apa de la robinet sunt câţiva dintre factorii care favorizează acumularea metalelor grele în organism, lucru ce ne poate îmbolnăvi. Ele pot fi eliminate cu ajutorul unor remedii naturale.

Cuprul şi fierul sunt câteva dintre metalele necesare organismului. Cu toate acestea, în concentraţii mari, ele au efect toxic. Alte metale, precum plumbul şi mercurul, nu numai că sunt inutile corpului, ci sunt chiar o adevărată otravă metabolică.

Odată intrate în organism, metalele grele trec în sânge, apoi se acumulează la nivelul unor organe precum ficatul şi rinichii, favorizând producerea unor boli.

De asemenea, acumularea de aluminiu în organism a fost asociată cu riscul apariţiei unor boli precum maladia Alzheimer. Oboseala accentuată, dificultăţile de concentrare şi starea generală de rău sunt câteva dintre semnele prezenţei metalelor grele în organism.

Măcrişul iepurelui,contra mercurului

Bogat în vitamina C, mucilagii şi săruri minerale, măcrişul iepurelui este eficient în combaterea intoxicaţiei cu metale grele precum arsenic şi mercur. Se prepară o infuzie de măcrişul iepurelui din 50 g de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se lasă să se răcească şi se consumă de două ori pe zi, timp de o lună.

Frunzele  de măcriş se pot consuma şi ca atare sau ca suc. Pentru prepararea acestuia este nevoie de un pumn de frunze proaspăt culese, care se spală bine şi se pun într-un mojar din porţelan. Se adaugă 50 ml de apă, se pisează şi se filtrează. Se consume zilnic 50 ml de suc de măcrişul iepurelui. 

Armurariul şi lucerna elimină plumbul

Substanţele conţinute de lucernă, printre care clorofila şi vitamina K, ajută la eliminarea unor metale grele precum cadmiul şi plumbul. Planta este un excelent imunostimulator, are un conţinut ridicat de fibre, care ajută la absorbirea şi la eliminarea toxinelor din corp.

Se poate consuma sub formă de infuzie (două linguri de tulpină şi frunze la 250 ml de apă fierbinte - se beau două căni pe zi), de tablete (două pe zi, în cure de trei luni), tinctură (30 de picături, diluate în puţină apă, de două ori pe zi) sau de pulbere (o linguriţă de pulbere se ţine sub limbă 20 de minute).

Pentru efect maxim, se poate face în paralel o terapie cu armurariu, cunoscut ca protector al ficatului, organ la nivelul căruia se acumulează metalele grele. Planta se administrează sub formă de pulbere, o linguriţă rasă de patru ori pe zi, timp de 21 de zile.

Specialistul nostru
Dr. Ruxandra ­Constantina

medic de familie
competenţă în apifitoterapie
reflexoterapeut


Algele marine, în special de cele brune, reprezintă un remediu natural excelent pentru eliminarea diferitelor toxine. Laminaria japonică ajută la eliminarea din organism a metalelor grele (mercur, plumb, cadmiu, staniu). Se administrează în scop profilactic: adulţi: 3 - 4 capsule/zi, copii: 1 capsulă/zi.

Curativ se iau 5 - 6 capsule/zi înainte sau după masă cu un pahar mare cu apă, într-o cură de 30 de zile. Preparatele ce conţin plante cu acţiune detoxifiantă şi imunomodulatoare  (echinacea, brusture, urzică, trei-fraţi-pătaţi, păpadia, trifoiul roşu, cătină, afin, armurariu, ginkgo biloba, ghimbir, rozmarin, merişor), extractul de ceai verde, cel din frunze de măslin, extractul din coaja şi sâmburii strugurilor roşii, coenzima Q10 sunt, de asemenea, utile pentru eliminarea toxinelor din organism.

Atenţie!

Copiii absorb cu până la 40 la sută mai mult plumb decât adulţii.

Ce mai poţi încerca

image
SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite