Analize gratuite în clinici private

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o trimitere de la medic se pot face fără bani o serie de analize în centre particulare. Românii pot chema Salvarea, se pot interna sau pot face analize gratuit în mai mult de jumătate din clinicile particulare din ţară. Condiţia: să plătească asigurarea de sănătate de stat.

Asiguraţii pot beneficia gratuit de serviciile clinicilor particulare în urma contractelor pe care centrele private de sănătate le-au încheiat cu casele judeţene.

Un centru privat care a încheiat recent un astfel de contract este spitalul Life Memorial din Capitală. De la sfârşitul lunii octombrie, pacienţii se pot interna în secţia de pediatrie şi în cea medicală în baza trimiterii de la medicul de familie sau specialist.

Astfel, bolnavii plătesc doar cazarea, care poate ajunge la 500 de lei (în rezerve de o persoană). În schimb, cheltuielile de tratament sunt suportate de casa de asigurări.

Programări mai stricte

Pacienţii care vor să facă analize în clinicile private trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să fie asiguraţi, să fie recomandaţi de medicul de familie sau de medicul specialist, pe baza unui formular de trimitere tip. În multe situaţii, aşteptarea s-ar putea să fie mai mare ca la stat, deoarece regimul de programări este mai strict.

“Fiecare laborator are un plafon lunar în funcţie de care se fac programări”, declară Florin Barbu, director marketing la Synevo, un centru care oferă servicii de laborator. Dacă acest plafon se epuizează, programările se amână pentru luna următoare.

Mamografia se poate face gratis

În majoritatea clinicilor care au încheiate contracte cu CNAS se pot realiza analize de laborator: hematologie, imunologie, bacteriologie şi anatomie patologică.

Pe lângă acestea, se pot efectua investigaţii complexe, precum mamografii sau tomografii. „Serviciile de radiologie şi imagistică medicală pe care le furnizăm în baza contractelor încheiate cu diferite case de asigurări sunt: radiologie, osteodensiometrie (n.r.- măsurarea densităţii osoase prin care se pune diagnosticul de osteoporoză), mamografie, tomografie computerizată şi RMN, ambele cu sau fără substanţă de contrast”, subliniază Florin Andronescu, director la Centrul Medical Sanador. Românii mai pot face gratuit mamografii, tomografii şi consultaţii pentru medicina de familie şi de specialitate şi în clinicile Romar din ţară. 

Salvarea privată poate veni şi gratis

Din luna aprilie a acestui an, clinica medicală Hipocrat 2000 a lansat serviciul gratuit de ambulanţă în municipiul Bucureşti. Apelând numărul (021)9605, bucureştenii pot solicita la domiciliu o consultaţie a doctorilor specialişti în medicina de urgenţă.

Şi internarea în spital se poate face în condiţii de lux. Având dovada calităţii de asigurat, cu adeverinţă de salariat sau de asigurat la CASMB, fiecare paciemamografient care se internează la spitalul Euroclinic din Bucureşti (spitalizare cu o durată mai mare de 24 de ore) poate beneficia de o reducere de 30 până la 50 la sută din totalul serviciilor medicale.

Clinici care oferă gratuităţi

Printre marii furnizori care au încheiat contracte cu casele de asigurări se numără Romclinic, Clinica Medicală Hipocrat 2000, Centrul Medical Romar, Medicover Rombel, Medlife, Sanador, Medcenter, Lasermed. O listă a clinicilor private care oferă servicii gratuite asiguraţilor poate fi consultată pe site-ul www.casmb.ro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite