Adevărul Live de la 14.00: Provocările întâmpinate de pacienții cu epilepsie în parcursul medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epilepsia este o afecțiune neurologică ce afectează peste 50 de milioane de oameni la nivel mondial și aproximativ 6 milioane de oameni în Europa, conform Organizației Mondiale a Sănătății. În România, se estimează că sunt în jur de 500.000 de persoane diagnosticate cu această boală.

David Popovici susține campania #NuTeAscunde
David Popovici susține campania #NuTeAscunde

Mulți pacienți se tem de diagnosticul de epilepsie, părinții copiilor bolnavi de epilepsie ascund de cele mai multe ori acest diagnostic copiilor, deși aproximativ 70% dintre persoanele care au epilepsie obțin un control al crizelor dacă urmează medicația recomandată de medicul specialist. 

Tratamentul adecvat prescris de un specialist este piatra de temelie pentru controlul acestei afecțiuni, necesitatea continuității tratamentului fiind absolut necesară pentru a duce o viață normală.

Astăzi vorbim la Adevărul Live cu Conf. Dr. Ioana Mîndruță - Coordonator al Programului Național de Epilepsie și Dr. Daniela Stanov despre provocările întâmpinate de pacienții cu epilepsie în parcursul medical.

David Popovici, campion mondial la natație, susține campania #NuTeAscunde. O vizită la medic i-a schimbat viața, iar la fel se poate întâmpla și în cazul pacienților cu epilepsie.

„Subliniez importanța unei vizite la medic, care îți poate schimba viața. Când eram mic, părinții mei au urmat sfaturile unor medici, iar eu am avut norocul unei vieți normale. Sfătuiesc părinții să urmeze întotdeauna sfaturile medicilor și să nu se lase afectați de ce pot crede sau spune oamenii, poți face sport, poți duce o viață normală. – a declarat David Popovici. 

Campania educațională „Nu te ascunde!” este sprijinită de Conf. Dr. Ioana Mîndruță – Coordonator în Programul Național de Epilepsie, Prof. Dr. Dana Craiu – Președinte Societatea Română Împotriva Epilepsiei, Dr. Irina Oane – Medic Specialist Neurologie, Asociația Pacienților cu Epilepsie din România, precum și de Asociația Epic Family și Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite