Coşmarul trăit de o femeie bolnavă de epilepsie, închisă 11 ani într-un buncăr. Tatăl ei a ţinut-o ostatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia nu fusese văzută de un medic de ani de zile FOTO Amator
Femeia nu fusese văzută de un medic de ani de zile FOTO Amator

Nicolae Manolache (70 ani), cetăţean româno-american, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către judecătorii prahovenii, fiind acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal.

Bărbatul şi-a ţinut fiica, în vârstă de 42 de ani, închisă într-un buncăr din beton, prevăzut cu gratii la uşă şi la geam, construit într-o zonă izolată din comuna prahoveană Jugureni.

Femeia, care suferă de epilepsie, a trăit ani de zile izolată de lume în condiţii mizere, supusă unor pericole constante, fără să fie luată în evidenţa unui medic şi fără să aibă acces la un tratament specific.

Buncărul în care era ţinută sub lacăt femeia a fost descoperit întâmplător de către un poliţist din comună. Clădirea era mai degrabă un depozit din beton, în care se aflau rafturi metalice ticsite cu tot felul de obiecte, o canapea, un frigider insalubru şi o latrină improvizată dintr-o găleată din tablă, găsită plină cu fecale în ziua în care poliţiştii au intrat în carcera din Jugureni. Femeia dormea, mânca şi îşi făcea nevoile în aceeaşi încăpere - au precizat anchetatorii.

În faţa anchetatorilor, Nicolae Manolache a recunoscut că s-a întors din America în România în 2002 şi s-a stabilit în comuna Jugureni, unde se află una dintre cele mai sărace comunităţi din Prahova. A explicat că intenţia lui nu a fost să-i facă rău fiicei sale, dar a considerat că trebuie să o ţină închisă întrucât aceasta avea tendinţa să plece singură în pădure unde i s-ar fi putut întâmpla ceva rău. Nu a fost capabil să explice de ce nu a luat legătura atât amar de vreme cu un medic care să evalueze starea de sănătate a fiicei sale, însă a precizat că avea un tratament prescris în America pe care i-l administra conform recomandărilor doctorului american.

cosmarul femeii tinute în buncar de catre tatal sau

Buncărul din Jugureni era prevătut cu gratii din fier la uşă şi la geam FOTO Amator

Ce a spus victima anchetatorilor

Poliţiştii au stat de vorbă şi cu fiica bărbatului, dar starea de sănătate a acesteia, deteriorată de izolare şi lipsă de îngrijire, nu i-a permis să poarte un dialog coerent. În referatul procurorilor se arată că victima răspundea constant la întrebări cu ”Nu ştiu” sau ”Nu cred”. Totuşi femeia a negat că tatăl ei locuia împreună cu ea în carcera din deal, aşa cum încercat Nicolae Manolache să inducă în eroare autorităţile.

”Fiind audiată, persoana vătămată a menţionat faptul că inculpatul nu locuia împreună cu ea, dar o vizita uneori fără a dormi în cameră”, se arată în actul de acuzare al Parchetului.

cosmarul femeii tinute in buncar de catre tata

Latrina improvizată dintr-o găleată metalică era plină cu fecale FOTO Amator

În ceea ce priveşte responsabilitatea autorităţilor locale, care ar fi trebuit să aibă în monitorizare un astfel de caz, reprezentanţii primărei au precizat că nici măcar nu au ştiut că fiica lui Manolache se află în România. Bărbatul ar fi declarat că fata lui ”este bine, în America” şi a fost crezut pe cuvânt.

În motivarea deciziei de arestare preventivă, instanţa a reţinut că Manolache a dat dovadă de ”lipsă de responsabilitate, indiferenţă faţă de nevoia de asistenţă medicală a propriului copil, care nu era înregistrat în evidenţele unui medic de familie deşi se afla pe teritoriul României încă din anul 2011. 

Totodată îi administra un medicament, carbamazepină, fără a exista prescripţia medicului specialist şi fără o evaluare periodică a efectelor acestui tratament.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Prostituată răpită de pe centura Devei, de un client revoltat de serviciile primite. Cum s-a salvat femeia

Opt ani şi opt luni de închisoare pentru fostul şef al Poliţiei Locale Oradea. A vrut să-şi ucidă soţia în faţa blocului VIDEO

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite