Moldova fără autostradă. Cele mai grave accidente ale ultimilor ani, în zona de Nord-Est a României

0
0

„Moldova vrea autostradă” a devenit un motto al locuitorilor din zona de nord-est a României în ultimii ani, mai ales după ce accidentele în care și-au pierdut viața sute de oameni s-au înmulțit în ultimul deceniu. 

FOTO: ISU Iași
FOTO: ISU Iași

Conform ultimelor statistici, România are cea mai mare rată a deceselor pe șosea din Uniunea Europeană, în țara noastră înregistrându-se 93 de morți la fiecare 1 milion de locuitori, într-un singur an. 

Una dintre cele mai afectate zone ale țării este reprezentată de județele din Nord-Est, acolo unde accidentele cumplite își fac loc mai des decât în orice altă zonă a României. Județul Iași, de exemplu, este recunoscut la nivel național pentru „șoseaua morții” care leagă municipiul Iași de Tg. Frumos și mai departe spre Roman, Suceava sau Bacău. 

Aici, pe raza sau în apropierea localităților Lețcani (16 km până la Iași), Podu Iloaiei (27 km până la Iași) sau Târgu Frumos (47 km până la Iași), au loc deseori accidente mortale cu victime multiple. 

Accidente cumplite în Iași, Suceava și Bacău

Cel mai grav accident petrecut în anul 2022 s-a soldat cu moartea pe loc a șapte persoane, când un autocamion, o ambulanță și o autoutilitară au intrat în coliziune, în dimineața zilei de 1 februarie. Șase din cele șapte persoane aflate în autoutilitară erau muncitori în construcții și se îndreptau spre locația în care trebuiau să muncească în acea zi. Ambulanța transporta o femeie gravidă, care a refuzat inițial transportul la spital, dar mai apoi s-a răzgândit. 

FOTO: ISU Iași
FOTO: ISU Iași

În aceeași zonă, în luna mai a anului 2022, un tânăr în vârstă de 18 ani a murit carbonizat, după ce maşina în care se afla a ieşit de pe carosabil, a rupt un copac şi a luat foc pe loc. Doi bărbaţi care veneau din sens invers au sărit în ajutorul celor care se aflau în maşină, însă pentru pasagerul din dreapta faţă nu s-a mai putut face nimic. 

FOTO: Radar Iași
FOTO: Radar Iași

Trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 30 de ani au decedat într-un teribil accident de circulaţie produs în noaptea de 15 spre 16 mai 2021, pe raza localităţii Poiana Stampei, din judeţul Suceava. Autoturismul în care se aflau aceștia s-a răsturnat și a ieșit în afara părții carosabile. Din cauza vitezei excesive, șoferul a pierdut controlul volanului și nu a mai putut face nimic pentru a redresa autoturismul. 

Şapte persoane au murit în luna iulie a anului 2021, după o coliziune frontală între un autoturism şi un microbuz, pe E85, în judeţul Bacău. Tragedia a îndoliat mai multe familii, o familie întreagă din județul Suceava fiind distrusă, după ce trei membri din cinci au murit, printre care doi copii. Au supravieţuit copilul de trei ani şi tatăl, răniţi la rândul lor în cumplitul accident.

De partea cealaltă, bilanţul morţilor arată că a murit fiica în vâstă de 18 ani a şoferui vinovat de accident, soţia acestuia, de 44 de ani, dar şi mama şi soacra imprudentului şofer, de 65, respectiv  67 de ani.

Şoferul microbuzului, fiul de zece ani şi prietenul fiicei sale au supravieţuit.

Autoritățile au decis montarea de parapete

Autorităţile ieşene au decis în primăvara anului 2022 montarea unor parapete în mai multe zone din judeţ, pe DE 583, pe porţiuni de drum unde au loc multiple accidente anual, cele mai multe dintre ele soldate cu morţi sau răniţi grav. Astfel de parapete pe rulouri au fost montate pe sectorul DN 28, km 33 + 620 - 34 + 287, între localităţile Războieni şi Bălţaţi, în luna aprilie. 

FOTO: DRDP Iași
FOTO: DRDP Iași

                                                            

Mai multe - Știri Interne

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite