Vremea se schimbă radical. Un val de ploi și ninsori lovește România, anunțul ANM despre ce ne așteaptă

0
Publicat:

Vreme caldă sâmbătă, 2 decembrie, cu maxime cuprinse între 18 și 21 de grade Celsius. De duminică însă, vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță o răcire accentuată, iar în zilele următoare ploile și ninsorile pun, din nou, stăpânire pe România.

Vremea se schimbă radical în următoarele zile FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea
Vremea se schimbă radical în următoarele zile FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea

”Chiar și a doua zi din luna decembrie va fi una foarte călduroasă, pentru că temperaturile rămân ridicate, 21 de grade posibil în sudul Dobrogei dar și valori mai ridicate în dealurile subcarpatice ale Munteniei.

Inclusiv în Capitală ne așteptăm să consemnăm valori în jurul a 18 grade și minime pozitive pe parcursul nopților și dimineților pentru primele două zile din luna decembrie.

Începând de duminică, vom consemna o răcire semnificativă în toată țara, mai accentuată în regiunile intracarpatice, acolo unde maximele nu vor mai depăși 5...6 grade Celsius iar minimele vor fi unele preponderent negative, spre -11 grade în zonele depresionare, până la cel mult 1...2 grade în zona litoralului”, a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la Antena 3 CNN.

În a doua parte a săptămânii viitoare, frigul se întoarce. Un nou episod de ploi și ninsori lovește România.

Sâmbătă, mai cald decât în mod obișnuit

Sâmbătă, 2 decembrie, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, exceptând nord-estul ţării, unde va fi apropiatã de normal. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în nordul Moldovei şi 21 de grade în sudul Dobrogei şi în dealurile subcarpatice ale Munteniei, iar cele minime se vor situa între -3 şi 12 grade. Conform ANM, cerul va fi variabil pe parcursul zilei şi cu totul izolat vor fi ploi slabe sau burniţă. Spre seară şi noaptea, înnorările vor cuprinde mai ales jumătatea vestică a ţării, unde pe arii relativ extinse va ploua, iar spre dimineaţă în nord-vest şi la altitudini mari la munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua la munte, în vestul şi local în estul ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar noaptea în majoritatea zonelor, cu cele mai mari viteze în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h. Pe alocuri se va forma ceaţă.

În București, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade.

Precipitațiile cuprind toate regiunile

Duminică, 3 decembrie, vremea se schimbă radical. Se va răci, mai accentuat în jumătatea nord-vestică a teritoriului. Cerul va avea înnorări temporare şi local vor fi precipitaţii, în general slabe, mai ales sub formă de ploaie în regiunile sud-estice, mixte în vest, nord-vest, centru şi în dealurile subcarpatice ale Olteniei şi Munteniei şi predominant ninsori la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sudul ţării şi pe crestele montane, îndeosebi ale Carpaţilor Orientali, dar local şi în centrul şi estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 0 şi 15 grade, iar cele minime în general între -8 şi 2 grade.

În Capitală, valorile termice vor scădea faţă de ziua anterioară, astfel cã temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Cerul va fi noros şi temporar va ploua slab, iar vântul va sufla în general moderat.  

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite