Vremea se schimbă radical: ploi puternice lovesc România. Cât ține episodul cu fenomene severe, unde va ninge

0
Publicat:

Vremea se schimbă radical. Un val de ploi puternice lovește România, iar ninsorile își vor face apariția la munte. Și temperaturile vor scădea accentuat de miercuri noaptea. Meteorologii anunță vreme rea până la sfârșitul săptămânii.

Ploi puternice lovesc România FOTO Shutterstock
Ploi puternice lovesc România FOTO Shutterstock

Ozonă de presiune scăzută va aduce ploi în vestul, nordul și centrul Românieincepând de marți, iar miercuri seara, local, și în regiunile sudice. Odată cu ploile va pătrunde și o masă de aer mai rece, de aceea în zonele înalte de munte vor fi posibile, trecător, precipitații mixte și ninsori.

De miercuri, 8 noiembrie, vremea rea pune stăpânire pe România. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice diurne vor scădea faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări şi va ploua, în nordul, în centrul ţării, la munte, local în sud şi est şi izolat în vest. La munte, la altitudini în general de peste 1500 m, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu intensificări, la viteze mai mari în zona înaltă a Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 22 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 1 grad în depresiuni şi 11 grade pe litoral. Pe suprafeţe mici, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţă.  

În București, valorile termice vor fi în săãdere faăã de intervalul anterior. Temperatura maxiăã va fi de 17…19 grade, iar cea minimă de 6…8 grade. Cerul va fi mai mult noros în prima parte a intervalului când trecător va ploua, apoi va deveni variabil. Dimineaţa vor fi condiţii de ceață.

Prognoza meteo pe 4 săptămâni

ANM a actualizat marți prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 7 noiembrie - 4 decembrie 2023. Meteorologii estimează că vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei, însă ploi abundente vor lovi România.

Prognoza meteo 7 - 13 noiembrie 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice și local în extremitatea de sud, de est și de sud-est a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice.

Prognoza meteo 20 - 27 noiembrie 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă în toate regiunile.

Vremea 27 noiembrie - 4 decembrie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor putea fi ușor excedentare în regiunile estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite