Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 12 județe. Harta zonelor vizate

0
Publicat:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de vreme severă. Astfel, în 12 județe din nord-vestul țării sunt anunțate ploi, vijelii şi grindină, până miercuri noapte.

ploi si vant

Potrivit ANM, sunt vizate județele Botoșani, Suceava, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Cluj, Sălaj, Bihor, Alba, Hunedoara, Arad și Timiș.

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55-70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp. Avertizarea este în vigoare de marți de la ora 14.00 până miercuri la ora 23.00.

FOTO: ANM
FOTO: ANM

Marți, vremea în București va fi caldă, iar miercuri va deveni instabilă, când vor fi posibile averse, se arată în prognoza specială pentru Capitală, emisă marți de ANM.

De marți până miercuri la ora 9.00, vremea va fi călduroasă în București. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31-32 de grade, iar cea minimă de 16-18 grade. Miercuri, între orele 9.00 și 23.00, vremea va deveni instabilă. Vor fi perioade cu averse, iar cu o probabilitate mai mare după orele amiezii se pot semnala descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 26 de grade.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite