Prognoza meteo pe 4 săptămâni: unde se încălzește. Anunțul ANM despre ce ne așteaptă în februarie

0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Specialiștii vin cu vești bune. De săptămâna viitoare, scăpăm de ger, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului.

Temperaturile cresc de săptămâna viitoare FOTO Shutterstock
Temperaturile cresc de săptămâna viitoare FOTO Shutterstock

Totodată, precipitaţiile vor fi excedentare în vest, nord-vest şi centru. În primele două săptămâni ale lunii februarie, valorile de temperatură vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Săptămâna 15.01.2024 – 22.01.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, posibil ușor deficitar local.  

Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și ușor deficitare în cele sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării,posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Se face tot mai frig

Vineri, 12 ianuarie, valorile termice vor scădea din nou față de intervalul anterior în majoritatea zonelor, iar noaptea va fi ger în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 5 grade, iar cele minime se vor situa în general între -14 și -6 grade.

În regiunile sud-vestice cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat posibil fulguieli, dar în restul teritoriului vor fi înnorări în general persistente și temporar va ninge slab în zonele montane și în Maramureș, local în Transilvania, Muntenia și Moldova și izolat în Dobrogea. Conform meteorologilor, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare îndeosebi la altitudini mari la munte, viscolind sau spulberând zăpada, dar local și în est și pe arii restrânse în rest. Vor fi condiții de ceață.

În București, vremea se va menține rece, cu valori termice în scădere față de intervalul precedent. Cerul va avea înnorări și trecător, ziua, va ninge, iar spre sfârșitul intervalului va deveni variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -7…-5 grade.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite