Dolj: Mai multe case și peste 53 de străzi din Craiova au fost inundate; copaci şi acoperişuri doborâte, maşini luate de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe zeci de case și gospodării din mai multe localități din județul Dolj și peste 53 de străzi din municipiul Craiova au fost inundate, copaci smulși, acoperișuri doborâte, iar mai multe mașini au fos luate de apă, în seara și noaptea de duminică spre luni, în urma averselor intense, de 40-50 l/mp, cu vijelie și grindină, scrie Agerpres.

Bătrâni scoși pe brațe din locuințele inundate, în județul Dolj FOTO: ISU Dolj
Bătrâni scoși pe brațe din locuințele inundate, în județul Dolj FOTO: ISU Dolj

Potrivit ISU Dolj, în municipiul Craiova, mai mulți copaci au fost smulși, unul în curtea Serviciului de Ambulanță Județean Dolj, mai multe panouri publicitare din curtea Spitalului Județean de Urgență au fost rupte de vânt, iar acoperișuurile și alte elemente de construcție de la 13 blocuri și 4 case au fost doborâte. De asemenea, două autoturisme în care se aflau patru persoane au fost avariate de inundații, persoanele reușind să iasă până la sosirea forțelor de intervenție. Pe Calea Severinului din Craiova, un copac a căzut pe un rastel de butelii într-o stație PECO, angajații secției de pompieri Craiova intervenind la fața locului cu o autospecială.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că circulația tramvaielor în oraș a fost sistată, iar pasajele Universității și Bariera Vâlcii au fost închise.

"S-a oprit circulaţia tramvaielor. Sunt inundate mai multe zone din oraş. Din cauza vântului au căzut mai multe acoperişuri. S-au închis pasajele Universităţii şi Bariera Vâlcii. Toate echipajele noastre sunt în teren pentru a descongestiona străzile de obiectele luate de vânt (RAADPFL şi Salubritate) şi pentru a trage apa din zonele inundate (CAO). Canalul Râului a depăşit cota de avarie. Pentru cazuri deosebite folosiţi telefonul cetăţeanului 0251/984", a anunţat primarul Craiovei.

Și în orașul Filiași și comunele Podari, Brădeşti, Melineşti, Argetoaia, Breasta au fost inundate mai multe case şi curţi şi au fost doborâţi copaci şi stâlpi de electricitate care au blocat drumurile judeţene DJ 606A Argetoaia - Salcia şi DJ 605A în comuna Melineşti.

În timpul futunii au fost primite, prin 112, zeci de apeluri referitoare la inundaţii.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, duminică seara, o avertizare Cod Roşu de vijelie puternică, grindină şi averse torenţiale pentru judeţul Dolj, fiind vizate localităţile Craiova, Podari, Bucovăţ, Calopăr, Ţuglui, Filiaşi, Argetoaia, Brădeşti, Melineşti, Braloştiţa, Coţofenii din Dos, Cernăteşti, Scăeşti, Sopot, Greceşti, Brabova, Coţofenii din Faţă, Seaca de Pădure, Secu, Gogoşu, Botoşeşti-Paia, scrie Agerpres.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite