Cod galben de ploi torențiale în jumătate de țară. Canicula pune stăpânire pe mai multe zone | HARTĂ

0
Publicat:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi o atenţionare meteo Cod galben de averse, descărcări electrice pentru 20 de judeţe din Transilvania și Moldova, dar și o informare de caniculă şi disconfort termic ridicat valabilă pentru trei zile.

Averizarile meteo diferă de la o zonă la alta. FOTO Shutterstock
Averizarile meteo diferă de la o zonă la alta. FOTO Shutterstock

Atenționarea Cod galben de instabilitate atmosferică este valabilă în data de 4 iulie, între orele 12 și 23.

„Fenomene vizate: instabilitate atmosferică. Zone afectate: conform textului și hărții. În zonele montane, local în Transilvania și în nord-vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp!”, precizează ANM.

Atenționare Cod Galben. FOTO ANM
Atenționare Cod Galben. FOTO ANM

Tot marţi, la ora 12, va intra în vigoare o informare meteorologică de disconfort termic ridicat și caniculă, valabilă pentru 4, 5 și 6 iulie.

„În intervalul menționat disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă, marți (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi (5 și 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade”, precizează ANM.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajul.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite