Cod galben de inundații . Județele în care sunt așteptate depăşiri ale cotelor de atenție

0
Publicat:

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, avertizări Cod galben de inundaţii, valabile pe mai multe râuri din judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Județul Mehedinți va fi din nou sub incidența unui Cod galben de inundații. FOTO Corina Macavei
Județul Mehedinți va fi din nou sub incidența unui Cod galben de inundații. FOTO Corina Macavei

Avertizările sunt valabile până la ora 12 a zilei de marți, 2 iulie.  

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Dunăre – afluenții mici aferenți sectorului amonte S.H. Drobeta Turnu-Severin, judeţele: Caraș-Severin și Mehedinți”, precizează INHGA, într-un comunicat

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

„Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații (...)”, transmite INHGA.

Temperaturi în scădere

Amintim că o furtună violentă a lovit, luni, 1 iulie 2024, județul Maramureș, provocând pagube materiale semnificative și o tragedie. Un bărbat a murit după ce a fost lovit de fulger.

Potrivit prognozei realizate de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 1 – 14 iulie, valorile termice scad în primele zile, însă mercurul din termometre va urca treptat spre finalul intervalului.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite