Când vine iarna adevărată. Anunțul meteorologilor despre viscolul care va lovi România: ce ne așteaptă

0
Publicat:

În toiul iernii, vremea continuă să se încălzească neobișnuit. Iarna adevărată se pare că vine la jumătatea lunii ianuarie, când un viscol este posibil să lovească România.Până atunci ne bucurăm de vremea de primăvară.

Iarna în România vine la mijlocul lunii ianuarie 2023 FOTO Shutterstock
Iarna în România vine la mijlocul lunii ianuarie 2023 FOTO Shutterstock

Despre vremea anormală a vorbit Elena Mateeescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), care a explicat ce ne așteaptă în următoarea perioadă.

În ultimele zile ale acestui an, dar și în debutul anului 2023, vremea va fi deosebit de caldă. Valorile maxime, în următoarele zile, se vor situa între 6 și 14 grade Celsius. 

Chiar și în noaptea de Revelion vom avea temperaturi minime pozitive, cu cele mai ridicate valori în partea de vest a țării, până la 6-7 grade. În restul regiunilor, valori între 0-5 grade. Inclusiv în Capitală valorile vor fi pozitive, între 2-4 grade

Am avut cea mai călduroasă zi de 25 decembrie, cel puțin pentru Capitală, din istoria măsurătorilor meteorologice. Până în jurul datei de 10 ianuarie temperaturile rămân ridicate. 

Începând din a doua parte a iernii, cam de pe 16 ianuarie, am putea avea și intervale în care să apară fenomenele specifice iernii: strat de zăpadă și în zone mai joase de relief și viscol”, a explicat Elena Mateescu, potrivit Realitatea TV.

Lapoviță la altitudini mari

Vineri, 30 decembrie, conform ANM, vremea va continua să se încălzească, astfel încât va deveni mai caldă decât în mod normal pentru sfârșitul lunii decembrie, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi slabe local la munte, precum și în nord și nord-vest și izolat în vest și centru. La altitudini mari vor fi precipitații slabe sub formă de ninsoare sau lapoviță. Vântul va sufla slab până la moderat, temporar cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între minus 2 și 6 grade Celsius. În zonele joase, cu precădere în sud și est, se va forma ceață sau nebulozitate joasă.

În București, cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12 grade Celsius, iar cea minimă de 2 grade Celsius. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite