Alertă meteo: vin 2 zile de foc. Toată țara se află sub cod galben de caniculă, câte grade avem de îndurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vara nu dă semne că este la final. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o nouă avertizare cod galben de caniculă, valabilă de sâmbătă până duminică, 27 august, inclusiv. Disconfortul termic va fi ridicat.

Căldură sufocantă FOTO pixabay.com
Căldură sufocantă FOTO pixabay.com

Valul de căldură se va extinde și intensifica în toată țara. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități îndeosebi în zonele de câmpie și podiș, a anunțat ANM. 

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 grade Celsius, iar minimele vor avea valori cuprinse între 17 și 22 grade Celsius.

Toată țara se află sub cod galben de caniculă FOTO meteoromania.ro
Toată țara se află sub cod galben de caniculă FOTO meteoromania.ro

Vineri 25 august, în vestul, sudul și sud-estul teritoriului valul de căldură se va menține. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 17 și 22 grade Celsius.

Și în Capitală va fi arșiță. În București, între 25 și 28 august, valul de căldură se va menține. Va fi caniculă în timpul după-amiezilor, iar disconfortul termic ridicat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul slab până la moderat. Vor fi temperaturi maxime de 35-37 grade Celsius și minime de 19-21 grade Celsius.

România se topește: arșița se intensifică. Avertismentul ANM despre ce avem de îndurat în weekend

Conform meteorologilor, vineri, 25 august, valul de căldură se va menține, vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia de Vest și Câmpia Română și doar izolat în rest.

"Disconfortul termic va fi ridicat în jumătatea de sud a teritoriului, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 35 grade Celsius, iar cele minime între 14 și 23 grade Celesius, cu valori mai scăzute în depresiuni, spre 10-11 grade Celsius în cele din Carpații Orientali. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, pe arii restrânse ploi de scurtă durată și descărcări electrice, după-amiaza, în zona de munte și cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat", anunță ANM.

În București, valul de căldură se va menține, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35 grade Celsius, iar minima va fi de 19-21 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite