Prognoza meteo pe 4 săptămâni: când vine toamna. Anunțul ANM despre ce ne așteaptă în luna septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vreme de vară în luna septembrie indică prognoza meteorologilor pentru perioada 28 august-25 septembrie, semn că toamna se lasă așteptată. Ploile vor fi însă din belșug.

Vara se prelungește în septembrie FOTO Shutterstock
Vara se prelungește în septembrie FOTO Shutterstock

Săptămâna 28 august - 4 septembrie

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în jumătatea estică a țării. Regimul pluviometric va fi local excedentar în nord-vestul țării, dar și ușor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 4 - 11 septembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile sud- vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 11 - 18 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în estul și sud-estul teritoriului. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 18 - 25 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, mai ales în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

România se topește: arșița se intensifică. Avertismentul ANM despre ce avem de îndurat în weekend

Căldura sufocantă se mai domolește vineri, însă de sâmbătă, 26 august, arșița pune din nou stăpânire pe România. Meteorologii anunță că valul de caniculă se va intensifica în cea mai mare parte a țării. Din peisaj nu vor lipsi vijeliile periculoase.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valul de căldură se va menține, vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia de Vest și Câmpia Română și doar izolat în rest.

"Disconfortul termic va fi ridicat în jumătatea de sud a teritoriului, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 35 grade Celsius, iar cele minime între 14 și 23 grade Celesius, cu valori mai scăzute în depresiuni, spre 10-11 grade Celsius în cele din Carpații Orientali. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, pe arii restrânse ploi de scurtă durată și descărcări electrice, după-amiaza, în zona de munte și cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat", anunță ANM.

În București, valul de căldură se va menține, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35 grade Celsius, iar minima va fi de 19-21 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite