Victor Ponta: „Ariel Sharon a fost un adevărat lider, luptând pentru ţara sa atât pe front, ca militar, dar şi ca lider politic şi prim-ministru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a transmis sâmbătă seară un mesaj de condoleanţe poporului evreu, precum şi familiei fostului premier israelian Ariel Sharon, exprimându-şi regretul pentru trecerea acestuia în nefiinţă, informează Mediafax.

Într-un mesaj postat pe site-ul Guvernului, premierul Victor Ponta spune despre Ariel Sharon că a fost un lider important pentru poporul său atât în calitate de militar, precum şi ca şef de guvern.

„Am primit cu mare tristeţe vestea că un mare om politic şi strateg militar al Statului Israel a trecut în nefiinţă. Ariel Sharon a fost un adevărat lider, luptând pentru ţara sa atât pe front, ca militar, dar şi ca lider politic şi prim-ministru. Doresc să transmit expresia profundei mele compasiuni faţa de familia îndurerată şi poporul evreu şi să le adresez acestora sincere condoleanţe”, este mesajul premierului român.

De asemenea, şi şeful statului, Traian Băsescu, a transmis un mesaj de condoleanţe familiei lui Sharon, amintind totodată că fostul premier al israelian a avut o viziune care a contribuit la consolidarea identităţii Statului Israel.

Ariel Sharon, fostul prim-ministrul al Israelului, în vârstă de 85 de ani, a murit sâmbătă, după ce starea sa de sănătate devenise critică. Acesta s-a aflat în comă pentru mai bine de 8 ani, după ce a suferit în 2006 un atac cerebral.


Citeşte şi:

Comunităţile evreieşti din România, în doliu după moartea lui Ariel Sharon: „A fost un om care a jucat un rol covârşitor în istoria Israelului“

Ariel Sharon a murit, după ce a stat în comă, timp de opt ani, în urma unui atac vascular-cerebral. Sharon a condus Israelul din postura de premier, între 2001 şi 2006, şi a fost însurat cu două surori românce. Comunităţile evreieşti din România spun că regretă profund pierderea lui Ariel Sharon.

VIDEO Ariel Sharon a murit. Cele mai importante momente din viaţa controversatului premier israelian

Ariel Sharon a murit, după ce timp de opt ani a suferit un atac cerebral în urma căruia a intrat în comă. Considerat un erou al războaielor arabo-israeliene, care a condus Israelul din postura de premier între 2001 şi 2006, Ariel Sharon a fost însurat cu două românce şi a vizitat România în timpul regimului Ceauşescu.

Funeraliile lui Ariel Sharon vor avea loc luni, la Ierusalim

Funeraliile militare în onoarea fostului premier israelian Ariel Sharon vor avea loc luni, la Ierusalim, anunţă presa israeliană, citată de AFP. Sharon a murit sâmbătă, 11 ianuarie, după o lungă şi grea suferinţă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite