UPDATE Sentinţă pentru fiul bancherului Jean Andronie: 7 ani după gratii şi 125.000 de euro daune morale, în dosarul accidentului în care a ucis doi oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Andronie şi-a distrus bolidul în accidentul provocate în noiembrie 2011
Andrei Andronie şi-a distrus bolidul în accidentul provocate în noiembrie 2011

Andrei Andronie, fiul cunoscutului bancher Jean Andronie, a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru ucidere din culpă, după ce în anul 2011 a ucis doi oameni într-un accident rutier produs pe Calea Floreasca. Magistraţii au mărit astfel sentinţa dată anterior, când acesta fusese condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare. Andronie a ajuns la Penitenciarul Rahova, după ce s-a predat la Poliţie.

UPDATE Andrei Andronie a ajuns la Penitenciarul Rahova, unde va sta în carantină 21 de zile, perioadă în care se va stabili penitenciarul în care îşi va ispăşi pedeapsa şi regimul de detenţie.

UPDATE Andrei Andronie, condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la şapte ani de închisoare, pentru producerea unui accident rutier în care şi-au pierdut viaţa două persoane, s-a predat la Secţia 2 Poliţie, de unde va fi dus la penitenciar, potrivit Mediafax.

Andronie urmează să stea o perioadă de 21 de zile în carantină, în urma căreia se va stabili penitenciarul în care îşi va ispăşi pedeapsa şi regimul de detenţie.

UPDATE Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat vineri, definitiv, la 7 ani de închisoare pe fiul cunoscutului bancher Jean Andronie, Andrei Andronie. 

În acelaşi dosar, Petruţ George Barbu a fost condamnat la nouă luni de închisoare, tot pentru ucidere din culpă, instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei, cu un termen de încercare de doi ani şi nouă luni. Instanţa a menţinut astfel pedeapsa dispusă de Judecătoria Sectorului 1.

Andrei Andronie şi George Barbu au fost obligaţi să plătească familiilor victimelor daune morale de 125.000 de euro, bani care vor fi achitaţi de doi asigurători. Suma a fost redusă de la 490.000 de euro, cât stabilise Judecătoria Sectorului 1 că trebuie să plătească cei doi părţilor civile din dosar.

Instanţa a admis astfel acţiunile civile formulate de Corneliu Micu, Emilia Micu, Ianula Sofia Grama Micu, Luana Ramona Neamţu, Maitner Eugen Micu, Janina Ştefania Dincă, Marcela Nistor şi George Ciprian Nistor şi i-a obligat în solidar pe cei doi inculpaţi la plata unor daune materiale şi morale, reţinând culpa lui Andronie de 90 la sută la producerea accidentului şi a lui Barbu de 10 la sută.

Instanţa a obligat asigurătorii de răspundere civilă SC Omniasig Vienna Insurance Group SA şi SC Astra Asigurare Reasigurare SA să plătească părţilor civile sumele la care au fost obligaţi asiguraţii acestora, Andrei Andronie şi George Barbu, proporţional culpei reţinute în sarcina fiecăruia.

Decizia de vineri a Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, Andrei Andronie urmând să fie încarcerat.

Andrei Andronie, condamnat iniţial la 5 ani şi 6 luni de închisoare

Andrei Andronie a atacat la Tribunalul Bucureşti sentinţa din aprilie 2014 a Judecătoriei sectorului 1, care a stabilit atunci că acesta trebuie să-şi petreacă următorii cinci ani şi jumătate la închisoare şi să să plătească şi 300.000 de euro, daune morale. Rudele victimelor ceruseră peste 3 milioane de euro daune morale.

De asemenea, judecătorii au mai dispus, ca pedeapsă complementară, interdicţia de a conduce cinci ani după executarea pedepsei principale.

Andronie a primit şi o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru că a refuzat să se supună testelor pentru stabilirea alcoolemiei.

Pedepsele au fost contopite, Andronie urmând să execute, dacă decizia rămâne definitivă, cinci ani şi şase luni de închisoare. Din pedeapsă va fi scăzută perioada în care Andronie a fost arestat.

Totodată, instanţa a dispus prelevarea de mostre biologice de la acesta, pentru introducerea lor în baza de date naţională.

Accident la 20 de ani, cu un BMW X5, la o viteză de peste 150 de km/oră

În noiembrie 2011, poliţiştii au încercat să-l oprească în trafic pe Andrei Andronie care conducea un BMW X5 pe Calea Floreasca. Tânărul, atunci de 20 de ani, conducea cu peste 150 de kilometri la oră. Urmărit de poliţişti, tânărul a fugit, a lovit o altă maşină iar impactul l-a proiectat într-un taxi care staţiona. Şoferul şi clientă acestuia, o tânără de 22 de ani, şi-au pierdut viaţa, iar alte trei au fost rănite.

Imediat după accident, Andronie a refuzat să meargă la Institutul Medico-Legal pentru a i se stabili alcoolemia. Mai mult, acesta i-a ameninţat pe poliţiştii care făceau cercetările la faţa locului.

Tânărul a fost trimis în judecată pe 15 aprilie 2013 pentru ucidere din culpă, dar şi pentru că a refuzat să îi fie recoltate probe biologice.

Andrei Andronie a stat în arest din 6 noiembrie până pe 6 decembrie 2011, când a fost eliberat în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Taximetristul Robert Ştefan Micu (32 de ani) care a murit în accident, era absolvent a două facultăţi şi se pregătea de nuntă. Rudele acestuia au spus că practica taximetria în timpul liber, în rest activând în cadrul unui ONG.

Andrei Andronie, care la data accidentului avea 20 de ani, studia la o universitate din străinătate şi venise atunci în Bucureşti pentru scurt timp.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite