UPDATE Şase protestatari ridicaţi de jandarmi şi amenzi de 9.100 de lei în timpul protestului din Piaţa Victoriei. De ce au fost jandarmii înarmaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii au condus şase persoane dintre protestatarii din Piaţa Victoriei la secţia de Poliţie, sâmbătă seară, acestea fiind amendate cu suma totatală de 9.100 de lei.

UPDATE Jandarmeria Bucureşti precizează că echipajul înarmat de la protestul din Piaţa Victoriei, care apare într-o fotografie care circulă în mediul online, face parte dintr-o structură antiteroristă a cărei prezenţă este obligatorie la astfel de manifestări.

„Echipajul fotografiat face parte dintr-o structură antiteroristă iar prezenţa acestuia este obligatorie la manifestaţiile publice. Este o măsură preventivă luată în contextul evenimentelor petrecute în ţări ale Uniunii Europene în care atacuri teroriste au vizat astfel de locuri aglomerate”, precizează Jandarmeria Română.

Şapte sancţiuni contravenţionale, aplicate pe durata protestelor

Pe durata protestelor au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale. Amenzile au fost date pentru injurii, tulburarea ordinii publice, împiedicarea forţelor de ordine de a-şi îndeplini obligaţiile şi refuzul de a părăsi manifestaţia la solicitarea forţelor de ordine, precizează Jandarmeria Română.

Printre persoanele conduse la secţia de poliţie s-a aflat şi fostul jurnalist Mălin Bot. Acesta a povestit cum a fost săltat de forţele de ordine. De altfel, fostul jurnalist a început să fie legitimat şi amendat des în condiţiile în care în nenumărate rânduri a mers cu portavocea pentru a scanda împotriva PSD, fie la Înalta Curte, la sediul PSD sau Piaţa Victoriei. „Am fost agresat si lipsit ilegal de libertate de către Jandarmerie. Au rupt steagul NATO“, a scris Mălin Bot pe Facebook. 

La protestul de sâmbătă seară din Piaţa Victoriei au participat peste 5.000 de oameni, care au cerut demisia Guvernului şi au scandat ”PSD, ciuma roşie”, ”Hoţii!” şi ”Demisia!”. Unii dintre protestatari au avut conflicte cu jandarmii. Manifestanţii le -au strigat ”Sclavi” jandarmilor şi au cerut demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite