UPDATE Lista completă a drumurilor închise sau care au restricţii duminică din cauza vremii. Circulaţia pe A2 Bucureşti - Constanţa a fost redeschisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

INFOTRAFIC informează că duminică seara, pe tronsonul Bucureşti-Feteşti al autostrăzii A2 este instituită restricţie de viteză de 50 de Km/h. De asemenea, 118 trenuri au fost anulate, iar traficul feroviar este restricţionat pe patru linii, majoritatea din sud-est.

UPDATE: Circulaţia rutieră este închisă temporar, duminică seară, pe tronsoane din patru dumuri naţionale din judeţele Botoşani şi Constanţa, în timp ce pe tronsonul Bucureşti - Feteşti al A2 este instituită restricţie de viteză de 50 km/h, informează Centrul InfoTrafic al Poliţiei Române.

Conform datelor centralizate la ora 19.00, nu se circulă pe DN24C Manoleasa - Rădăuţi Prut (judeţul Botoşani), DN 29 Botoşani - Săveni - Manoleasa (judeţul Botoşani), DN 29A Dorohoi - Rădăuţi Prut (judeţul Botoşani) şi DN 3 Ostrov - Băneasa (judeţul Constanţa).

De asemenea, este restricţionată circulaţia vehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone pe tronsoane ale mai multor drumuri naţionale: DN 22 Măcin - Garvăn, DN22 Măcin - Caugagia, DN 22A Cataloi- Baia, DN 22D Ciucorova - Caugagia, DN 22D Horia- Ciucorova, DN 22D Măcin - Carcaliu, DN 22D Măcin - Horia, DN 22E Garvăn - I. C. Brătianu, DN 22F Horia - Nalbant şi DN 7C, între kilometrii 57 şi 104 (în zona localităţii argeşene Arefu).

UPDATE: Traficul feroviar este restricţionat din cauza zăpezii, duminică, pe patru linii, majoritatea din sud-est, iar 118 trenuri sunt anulate, potrivit datelor centralizate de Ministerul Transporturilor la ora 12.00.

Astfel, circulaţia este restricţionată între staţiile Broşteni şi Slobozia, Buzău şi Făurei Fir2, Ploieşti Sud şi Broşteni şi Urziceni şi Făurei - Tecuci.

Pentru deszăpezire, se intervine atât cu utilaje, cât şi cu personal.

Trenurile anulate sunt, în majoritate, de pe rute din sudul şi estul ţării.

UPDATE: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 13.30 Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa a fost redeschisă circulaţiei publice, cu restricţie de viteză de 50 kilometrii la oră.

Precizăm că traficul pe autostradă se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar pe anumite tronsoane carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă de 1-2 centimetrii.

UPDATE: Situaţia traficului la ora 12:50, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române:

  • DN24C Manoleasa- Rădăuţi Prut(judeţul Botoşani);
  • DN 29 Botoşani – Săveni – Manoleasa (judeţul Botoşani);
  • DN 29A Dorohoi – Rădăuţi Prut (judeţul Botoşani);
  • DN 3 Ostrov – Băneasa(judeţul Constanţa);

De asemenea, pe mai multe sectoare de drumuri naţionale sunt instituite restricţii privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere sau limita de viteză maxim admisă, după cum urmează:

autostrada A2, tronsonul Feteşti – Lehliu, numai pe sensul de circulaţie Constanţa – Bucureşti, se circulă cu viteza de maximum 50 km/h;

  • DN 22 Grădiştea – Ovidiu, peste 7,5 tone;
  • DN22A Cataloi – Saraiu, judeţul Tulcea), peste 7,5 tone;
  • DN 22D Ciucurova – Slava Rusă (judeţul Tulcea), peste 7,5 tone;
  • DN22E Garvăn- I.C. Brătianu(judeţul Tulcea), peste 7,5 tone;
  • DN 22F Horia – Nalbant (judeţul Tulcea), peste 7,5 tone;
  • DN 23 Olăneasca (Brăila) – Brăila, peste 7,5 tone;
  • DN 24D Vârlezi – Cuca (judeţul Galaţi), peste 3,5 tone;

DN 7C între kilometrii 57 şi 104 (în zona localităţii argeşene Arefu), peste 7,5 tone. Amintim însă participanţilor la trafic faptul că, până la sfârşitul lunii iunie, sectorul de drum cuprins între km. 104 (Piscu Negru) şi km. 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Serbiei, până la data de 3 februarie a anului curent, autorităţile române nu permit ieşirea din ţară a autovehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, prin punctele de trecere a frontierei din Jimbolia şi Stamora Moraviţa (judeţul Timiş) şi din Naidăş (judeţul Caraş-Severin).

În schimb, este permisă circulaţia acestor autovehicule de transport marfă prin punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier I din judeţul Mehedinţi.

Nu sunt semnalate probleme deosebite referitoare la circulaţia pe infrastructura feroviară şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.

UPDATE 8.31 Începând cu ora 8.30, a fost luată măsura deschiderii traficului rutier, în ambele sensuri, pe D.N. 3C între localităţile Constanţa şi Ovidiu. Se circulă în condiţii de iarnă.

Drumuri închise:

- DN 24D Cuca – Tuluceşti (judeţul Galaţi);

- DN 29 Botoşani – Săveni – Manoleasa (judeţul Botoşani);

- DN 29A Dorohoi – Rădăuţi Prut (judeţul Botoşani);

- DN 3 Ostrov – Basarabi (judeţul Constanţa);

- DN 3C Constanţa – Ovidiu (judeţul Constanţa).

De asemenea, pe alte şapte căi rutiere de importanţă naţională sunt instituite restricţii privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere sau limita de viteză maxim admisă, după cum urmează:

- autostrada A2, tronsonul Feteşti – Lehliu, numai pe sensul de circulaţie Constanţa – Bucureşti, se circulă cu viteza de maximum 50 km/h;

- DN 22. În judeţul Tulcea, pe sectoarele Jijila – Garvăn şi Văcăreni – Isaccea se circulă cu restricţie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone, iar în continuare, de la Baia (judeţul Tulcea) la Ovidiu (judeţul Constanţa) se circulă cu restricţie pentru autovehiculele de peste 3,5 tone;

- DN 22D Ciucurova – Slava Rusă (judeţul Tulcea), peste 7,5 tone;

- DN22E Garvăn- I.C. Brătianu(judeţul Tulcea), peste 7,5 tone;

- DN 22F Horia – Nalbant (judeţul Tulcea), peste 7,5 tone;

- DN 23 Olăneasca (Brăila) – Brăila, peste 7,5 tone;

- DN 24D Vârlezi – Cuca (judeţul Galaţi), peste 7,5 tone;

- DN 7C între kilometrii 57 şi 104 (în zona localităţii argeşene Arefu), peste 7,5 tone. Amintim însă participanţilor la trafic faptul că, până la sfârşitul lunii iunie, sectorul de drum cuprins între km. 104 (Piscu Negru) şi km. 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Serbiei, până la data de 3 februarie autorităţile române nu permit ieşirea din ţară a autovehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, prin punctele de trecere a frontierei din Jimbolia şi Stamora Moraviţa (judeţul Timiş) şi din Naidăş (judeţul Caraş-Severin). În schimb, este permisă circulaţia acestor autovehicule de transport marfă prin punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier I din judeţul Mehedinţi.

Nu sunt semnalate probleme deosebite referitoare la circulaţia pe infrastructura feroviară şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite