UPDATE Lista completă a drumurilor închise sau care au restricţii sâmbătă din cauza vremii. Viscolul afectează Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliţie, că sâmbătă seara, circulaţia de pe Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti este afectată de viscol, vizibilitatea fiind mai mică de 50 de metri.

UPDATE 19:40 - Viscolul afectează autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, pe tronsonul curpins între kilometrii 17 şi 20, prin aceea că reduce vizibilitatea sub 50 de metri

UPDATE 14.48 DN 29 a fost închis pentru traficul autovevehiculelor. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza viscolului şi vizibilităţii reduse, începând cu ora 14:20, în judeţul Botoşani, a fost luată măsura închiderii traficului rutier, în ambele sensuri, pe D.N. 29 între localităţile Botoşani, Săveni şi Manoleasa.

UPDATE 13.30 Din cauza condiţiilor meteo, autorităţile din Serbia au oprit temporar circulaţia rutieră pentru autovehiculele de marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, care vin dinspre punctele de trecere a frontierei cu România, din localităţile Jimbolia şi Stamora Moraviţa ale judeţului Timiş şi din localitatea Naidăş a judeţului Caraş-Severin. În schimb, este permisă circulaţia acestora dinspre punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier I al judeţului Mehedinţi.

În consecinţă, nici autorităţile române nu permit ieşirea din ţară a autovehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, acestea fiind oprite în parcările de pe drumurile naţionale care converg spre punctele de trecere a frontierei menţionate.

UPDATE 11.32 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 11:10, în judeţul Arad, traficul rutier este deviat de pe D.N. 79 Arad – Oradea, după cum urmează:

- pentru sensul de circulaţie Chişineu-Criş – Arad, se aplică deviere din localitatea Sântana, pe D.J. 792C şi, în continuare, pe D.J. 791, până în localitatea Zimandu Nou, unde se reintră pe D.N. 79;

- pentru sensul de circulaţie Arad – Chişineu-Criş, se aplică deviere din localitatea Zimandu Nou, pe D.J. 791 şi, în continuare, pe D.J. 792C, până în localitatea Sântana, unde se reintră pe D.N. 79.

Această măsură a fost luată pentru executarea unor lucrări de repunere în trafic a unui ansamblu de vehicule, răsturnat în fara părţii carosabile în urmă cu mai multe zile şi se estimează că va dura aproximativ o oră.

Lucrările se execută pe D.N. 79, la km. 22, în afara localităţii Simand din judeţul Arad.

UPDATE 10.45 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 10.00, traficul rutier a fost reluat în condiţii de iarnă, pe sensul de circulaţie Constanţa – Bucureşti al tronsonului Autostrăzii A2 determinat de localităţile Feteşti şi Lehliu (respectiv, de kilometrii 143 şi 65). Calea unidirecţională Constanţa – Bucureşti a Autostrăzii A2 a fost redeschisă în totalitate circulaţiei publice.

Rămâne, în continuare, închis circulaţiei publice, din cauza cantităţii mari de zăpadă, tronsonul Lehliu – Feteşti, numai pentru sensul de deplasare Bucureşti – Constanţa.

Întrucât pe sectorul de autostradă care a fost redeschis circulaţiei publice începând cu ora 10.00, carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă amestecat cu material antiderapant, poliţia rutieră competentă teritorial a instituit o limitare temporară a vitezei maxime de deplsare, pentru toate categoriile de autovehicule, la valoarea de 50 km/h.

Având în vedere condiţiile materiale de circulaţie existente pe sectorul Feteşti – Lehliu redeschis traficului auto începând cu ora 10.00, conducătorilor auto care intenţionează să utilizeze acest segment de drum public li se recomandă să manifeste atenţie sporită în trafic, să respecte cu stricteţe limita temporară de viteză instituită pe respectivul tronson de autostradă (50 km/h) şi să respecte obligaţia legală de a utiliza luminile de întâlnire.

De asemenea, este neapărat necesar să se recurgă la adaptarea permanentă a vitezei de deplasare la condiţiile concrete de drum şi trafic şi să nu se efectueze manevre de depăşire, de schimbare bruscă a benzii de circulaţie ori de bruscare a comenzilor autovehiculului condus.

Nu uitaţi că frâna de motor este cea mai bună soluţie de reducere progresivă a vitezei de deplasare, în această perioadă.

UPDATE Începând cu ora 9.00, traficul rutier a fost reluat în condiţii normale pe D.N. 2B, în localitatea Silistraru (comuna Traian) din judeţul Brăila, unde vreme de aproximativ două ore a fost întrerupt pe sensul de deplasare Brăila – Buzău, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi o autoutilitară, soldat cu rănirea a două persoane.

Accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile concrete de drum şi trafic.

SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 19:00

   

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliţie, că la această oră (15:00), din cauza cantităţilor mari de zăpadă sau a viscolului, circulaţia rutieră este închisă temporar pe tronsonul Lehliu – Feteşti al autostrăzii A2, numai pe direcţia de deplasare Bucureşti – Constanţa şi pe sectoarele a şapte drumuri naţionale, după cum urmează:

- DN22D Măcin – Caugagia (judeţul Tulcea);

- DN22F Horia – Nalbant (judeţul Tulcea);

- DN24D Vârlezi – Tuluceşti (judeţul Galaţi);

- DN 29 Botoşani – Săveni – Manoleasa (judeţul Botoşani);

- DN 29A Dorohoi – Rădăuţi Prut (judeţul Botoşani);

- DN3 Călăraşi – Murfatlar (judeţul Constanţa);

- DN3C Constanţa – Ovidiu.

De asemenea, pe alte patru căi rutiere de importanţă naţională sunt instituite restricţii privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere sau limita de viteză maxim admisă, după cum urmează:

Autostrada A2, tronsonul Feteşti – Lehliu, numai pe sensul de circulaţie Constanţa – Bucureşti, se circulă cu viteza de maximum 50 km/h;

DN 22 pe tronsonul Râmnicu Sărat (judeţul Buzău) – limita cu judeţul Brăila, peste 3,5 tone. În judeţul Tulcea, pe sectoarele Jijila – Garvăn şi Văcăreni –Isaccea ale DN 22, se circulă alternativ, pe un singur sens de deplasare, cu restricţie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone. În continuare, de la Baia (judeţul Tulcea) la Ovidiu (judeţul Constanţa) se circulă cu restricţie pentru autovehiculele de peste 3,5 tone;

DN 23 Olăneasca (Brăila) – Brăila, peste 7,5 tone;

DN 7C între kilometrii 57 şi 104 (în zona localităţii argeşene Arefu), peste 7,5 tone. Amintim însă participanţilor la trafic faptul că, până la sfârşitul lunii iunie, sectorul de drum cuprins între km. 104 (Piscu Negru) şi km. 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.

De asemenea, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Serbiei, până la data de 3 februarie a anului curent, autorităţile române nu permit ieşirea din ţară a autovehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, prin punctele de trecere a frontierei din Jimbolia şi Stamora Moraviţa (judeţul Timiş) şi din Naidăş (judeţul Caraş-Severin). În schimb, este permisă circulaţia acestor autovehicule de transport marfă prin punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier I din judeţul Mehedinţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite