Tragedia din Colectiv. Final de anchetă. Expertiza INSEMEX a ajuns pe masa procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expertiza specialiştilor în stabilirea cauzelor incendiilor va ajunge marţi pe masa procurorilor. Asta după ce specialiştii din Petroşani au simulat incendiul în care au murit 63 de persoane într-un laborator al institutului.

Ulterior, aceştia au conturat concluziile referitoare la mecanismul de declanşare şi modul de propagare a flăcărilor. Documentul redactat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) va fi folosit de Institutul Naţional de Expertize Criminalistice pentru redactarea raportului final referitor la incendiul din Clubul Colectiv.

„Sarcina principală este a dânşilor (Institutul Naţional de Expertize Criminalistice, n.r.). Ei vor pune datele cap la cap”, a explicat George Găman, directorul INSEMEX Petroşani, citat de Agerpres.

Raportul nu este unul public

Potrivit sursei citate, raportul cuprinde 500 de pagini, la care se adaugă anexele. „Fără îndoială că raportul va ajunge public, la un moment dat, când se va decide acest lucru”, a completat George Găman.

INSEMEX a finalizat săptămâna trecută expertiza în cadrul anchetei referitoare la incendiul din Clubul Colectiv, după ce în luna decembrie într-un laborator al institutului a fost realizată o simulare la scară a condiţiilor din clubul bucureştean.

Expertiza a fost realizată la solicitarea procurorilor Parchetului General. La experimentul judiciar a luat parte şi directorul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, instituţie cu care INSEMEX colaborează pentru finalizarea expertizei tehnice.

Anchetatorii analizează camerele de supraveghere

Totodată, o altă expertiză are loc la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice, după ce săptămâna trecută criminaliştii şi procurorii au ridicat cele patru camere de supraveghere din clubul Colectiv. Experţii vor stabili dacă puteau filma camerele de supraveghere în orice unghi al clubului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite