Şeful Inspecţiei Judiciare se pensionează. Lucian Netejoru va încasa lunar o sumă mai mare decât salariul net pe care l-a avut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat pensionarea lui Lucian Netejoru, şeful Inspecţiei judiciare (IJ). Potrivit PressHub, Netejoru va avea o pensie de 6.500 de euro pe lună, adică mai mare decât salariul net pe care l-a câştigat.

Anul trecut, Netejoru avea un salariu la IJ de 26.000 de lei pe lună net. Având în vedere că pensia magistraţilor este în cuantum de 80% din salariu brut din ultima lună de activitate, rezultă că acesta va încasa o pensie de aproximativ 32.000 de lei net pe lună, adică 6.500 de euro, scrie PressHub

Potrivit sursei citate, o prevedere a statutului procurorilor şi judecătorilor, însoţită de includerea contributiilor în salariul brut, permite ca pensiile calculate în acest mod să poată depăşi salariile nete din timpul activităţii.

Legea privind statutul procurorilor şi judecătorilor arată că „judecătorii, procurorii (…) se pot pensiona la cerere şi pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizaţia de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, şi sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite