Şeful AEP, urmărit penal pentru abuz în serviciu: Am fost reclamat de doi foşti angajaţi pe care i-am sancţionat cu avertisment

0
0
Preşedintele AEP Constantin-Florin Mituleţu-Buică. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Preşedintele AEP Constantin-Florin Mituleţu-Buică. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele AEP Constantin-Florin Mituleţu-Buică a declarat, pentru News.ro, că a fost chemat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, iar procurorii i-au transmis că are calitatea de suspect într-un dosar, în două infracţiuni de abuz în serviciu pentru două sancţiuni disciplinare cu avertisment date în anul 2019.

„Da. Mi-au comunicat că am calitatea de suspect într-un dosar în două infracţiuni de abuz în serviciu pentru două sancţiuni disciplinare cu avertisment în 2019. E vorba de acei doi directori, Gabriela Saucă şi Cristian Petraru, care au demisionat. Ulterior au plecat cu acordul părţilor, deci pe cale amiabilă”, a afirmat Constantin Buică, întrebat dacă a fost chemat joi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Chestionat de News.ro de unde vin aceste acuzaţii dacă cei doi directori au demisionat pe cale amiabilă, preşedintele AEP a răspuns: „Acum sunt în cercetare. Procurorii îşi fac datoria, îşi respectă atribuţiile şi voi vedea şi eu dosarul şi vom vedea care este situaţia de urmat. De-a lungul timpului am pus, ca instituţie, o serie de documente. Voi dori să văd şi eu care sunt restul pieselor în dosar, sesizările, etc, şi voi vedea care este calea de urmat”.

El a adăugat că momentan nu i-a fost transmis când va mai fi chemat de procurori.

„Momentan nu mi-au transmis când mă vor mai chema. Voi vedea dosarul şi ulterior vom vedea. Deocamdată nu”, a explicat Buică.

În iulie 2019, preşedintele AEP Constantin Buică a propus Parlamentului demiterea a doi directori ai instituţiei - Gabriel Saucă, director general al Direcţiei de Coordonare a Sistemului Informaţional Electoral Naţional şi Cristian Petraru, şeful Departamentului de organizare a proceselor electorale.

PNL a reclamat atunci PSD-izarea Autorităţii Electorale Permanente (AEP) şi demiterea unor profesionişti în detrimentul unor oameni de partid.

„PSD arată că nu înţelege gravitatea situaţiei în care au ajuns să funcţioneze instituţiile statului, continuând practicile de eliminare a profesioniştilor şi de înlocuire a acestora cu politruci fără competenţe minimale”, a transmis PNL, într-un comunicat de presă. 

De asemenea, în luna august 2019, un număr de 14 organizaţii neguvernamentale au solicitat o serie de clarificări Parlamentului pentru demiterea lui Gabriel Saucă, director general Direcţia de Coordonare a Sistemului Informaţional Electoral Naţional, şi a lui Cristian Petraru, şeful Departamentului de organizare a proceselor electorale din cadrul Autorităţii Electorale Permanente.

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite