Şef nou la pompieri. Colonelul Ion Burlui a fost adus de la Suceava pentru a ocupa fotoliul de inspector general

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Generalul Ioan Baş, înlocuit cu Ion Burlui, fostul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava   FOTO Adevărul
Generalul Ioan Baş, înlocuit cu Ion Burlui, fostul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava   FOTO Adevărul

Colonelul Ion Burlui - cel care a condus Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava (ISU) - este noul inspector general al pompierilor. Decizia a fost luată după ce Ioan Baş a cerut, din motive personale, încetarea împuternicirii din această funcţie pe care o ocupă din octombrie 2012.

„Colonelul Ion Burlui a fost numit şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe. Decizia a fost publicată marţi  în Monitorul Oficial“, au  declarat surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru adevărul.ro.

Numirea sa a venit ca urmare a solicitării de încetare a împuternicirii în funcţia de şef al IGSU a lui Ioan Baş, decizie publicată în Monitorul Oficial în data de 14 iunie 2013.

Aceleaşi surse au precizat că „schimbarea colonelului Ioan Baş din fruntea IGSU nu a avut loc pe fondul unor neînţelegeri, ci la cererea expresă a acestuia, din motive personale“.

Ioan Baş, împuternicit în octombrie 2012

Generalul de brigadă cu o stea Ioan Baş a fost imputernicit în octombrie 2012  în funcţia de inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), înlocuindu-l pe colonelul Marcel Sorin Lucaciu, eliberat din funcţie.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au motivat că decizia de atunci a  fost luată în scopul  îmbunătăţirii managementului la nivelul IGSU.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite