Românii se revoltă pentru votul Schengen. „Să trecem la treabă! Să facem lumea să ne respecte“

0
Publicat:

Românii nu au ezitat să își spună părerea despre blocarea accesului României în Schengen. Unii cred că trebuie să boicotăm firmele și produsele austriece, în timp ce alții cred că vina aparține politicienilor.

Părerile românilor sunt împărțite vizavi de eșecul neintrării în Schengen FOTO Shutterstock
Părerile românilor sunt împărțite vizavi de eșecul neintrării în Schengen FOTO Shutterstock

Mii de români au luat cu asalt rețelele de socializare în ultimele 24 de ore pentru a-și face auzită vocea după votul negativ al Austriei față de aderarea României la spațiul Schengen.

„Înainte de a da vina pe austrieci pentru votul lor, vedeți condițiile din România! Nu sunt de vină românii de rând pentru votul Austriei, ci parlamentarii aleși care nu au făcut absolut nimic să ridice standardul de viață în România! În afară de a-și mări salariul doar lor și a căuta noi taxe și impozite, nu au făcut nimic!”, a comentat o româncă.

 Alt român crede că în spatele deciziei de a nu fi primiți în Schengen stau alte interese.

„Nu ne vrea nimeni, e doar un joc.. În fiecare an se opune altcineva. Au frică că se ridică România prea mult și le pleacă muncitorii acasă....”, crede bărbatul.

Alt concetățean vine cu câteva propuneri pentru a-i pedepsi pe austrieci pentru votul negativ privind aderarea la spațiul Schengen.

„No, acuma să scoateți banii din băncile lor și nu mai mergeți la OMV... Credeți că prin Facebook rezolvați ceva, ar fi ceva dacă toți românii ar pleca din Austria și ar scoate toți banii de la ei, iar la OMV să nu mai vină nici un client”, crede acesta.

„Ne lipsește organizarea și disciplina”

Extrem de tranșant a fost Silviu Gurlui, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică din Iaşi. Acesta crede că Austria a primit totul de la România, pornind de la specialiști de top până la resurse naturale și nu merita să fie umilită.

„Spectacol în Austria cu politicienii mioritici ajunși acolo. Plânsete și vaiete. Atâția ani n-am auzit nimic. Azi se zvârcolesc de durere... Nu, nu e nimic întâmplător. Culegem roadele incompetenței majorității mesagerilor României în Europa, de mai mulți ani.. Pentru că nu trebuia să cerem nimic. Nu noi trebuia să cerem Schengen, ci Europa trebuia să ne invite, onorabil. Și să ne mulțumească.

Chem românii să rămână demni și să dea cu flit acelor grupuri, acelor politicieni din acele țări din Vest care n-au respect pentru noi și pentru valorile țării, pentru România. Măcar să rămânem cu capul sus. Le-am oferit cam tot. Și specialiști de top, și doctori, și profesori, și cercetători, și...., și resurse naturale, și terenuri și păduri, și industrie, cam tot.

Ne lipsește organizarea și disciplina.

Dar nu trebuie să jignim, să fim violenți, să ne comportăm haiducește cu "această umilință", cu o țară sau alta. Austria (a se citi mediul politic) se comportă așa pentru că le-am oferit această șansă.

Reacția noastră e una singură. Să trecem la treabă, aici, în țară. Să trecem la treabă oriunde ne aflăm și cu gândul la semenii din țară și să ne apărăm șansele cu tărie. Cu tricolorul sus! Picătură cu picătură.

Români, treceți acasă și hai să facem Austria și alte țări să ne respecte. Ne vor respecta când vom fi puternici. Avem încă resurse mari și cu inteligență le putem transforma în VALOARE.

Nu văd o tragedie.

Dar văd o oportunitate să ne resuscităm!”, încheie Silviu Gurlui.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite