Reguli stricte pentru refugiații ucraineni care vin în România cu animale de companie

0
Publicat:

De la 1 mai, refugiații ucraineni de război nu vor mai putea introduce în România animale de companie fără certificat de vaccin antirabic.

Refugiati 23-24 aprilie 2022 FOTO EPA-EFE
Refugiati 23-24 aprilie 2022 FOTO EPA-EFE

Refugiații ucraineni de război nu vor mai putea introduce în România animale de companie fără certificat de vaccin antirabic, potrivit unui comunicat de presă al Agenției Sanitar-Veterinară (ANSVSA).

„Începând cu data de 1.05.2023, România revine la aplicarea prevederilor Regulamentului (UE) 576/2013, respectiv ale Regulamentului (UE) 577/2013, inclusiv obligația prezentării dovezii efectuării testului de titrare a anticorpilor antirabici.

În contextul situației excepționale din Ucraina și pentru a veni în sprijinul cetățenilor care se refugiau din calea războiului însoțiți de animalele de companie, România a permis intrarea acestora pe teritoriul național în condiții excepționale”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Odată cu începerea invaziei ruse, sute de mii de cetățeni ucraineni și-au părăsit casele și au trecut prin România. Unii și-au adus cu ei și animalele de companie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite