Referat DNA în cazul Chesnoiu. Procurorii susţin că fostul ministru al Agriculturii ar fi intervenit pentru angajarea unui fost ofiţer STS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii FOTO Facebook Adrian Chesnoiu
Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii FOTO Facebook Adrian Chesnoiu

Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu ar fi intervenit şi la preşedintele ANFP, Felix Cozma, pentru concursul de angajare în cadrul ministerului Agriculturii a unui fost ofiţer STS care nu luase nota de trecere, deşi i se dăduseră subiectele, potrivit referatului DNA trimis la Parlament, arată G4Media.ro, după consultarea documentelor. Chesnoiu nu a comentat detaliile DNA, în timp ce Cozma a negat o posibilă intervenţie la el.

Potrivit G4Meda.ro, candidatul pentru care s-ar fi intervenit este un fost ofiţer STS. Aurel Sandu viza funcţia de „şef serviciu în cadrul Serviciului Patrimoniu, Arhivă, Administrativ şi Protocol – Direcţia Investiţii, Achiziţii, patrimoniu şi Administrativ – Direcţia generală Buget Finanţe şi Fonduri Europene” din Ministerul Agriculturii.

„Ministrul (Adrian Chesnoiu – n.r.) i-a solicitat martorului denunţător să îi indice numitului Sandu Aurel un număr de 3 acte normative din cele 12 menţionate ca bibliografie, din care urmează să fie întocmite subiectele, pentru ca acesta să poată învăţa în scopul câştigării concursului. De asemenea, având în vedere că din comisie, în temeiul dispoziţiilor legale, urma să facă parte şi un reprezentant al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), care propune o parte dintre subiectele probei scrise şi participă la notarea lucrărilor, ministrul Agriculturii i-a transmis martorului-denunţător să îi comunice dacă întâmpină probleme cu persoana desemnată de ANFP”, se arată în documentul DNA.

Persoana pentru care se intervenise nu reuşise să ia minimul de 70 de puncte, aşa că au fost intervenţii pe lângă alţi funcţionari publici pentru rezolvarea situaţiei, cum a fost şi cazul şefului ANFP. Persoana pentru care s-a intervenit, după cum arată procurorii DNA, a fost angajată la Ministerul Agriculturii.

Contactat telefonic de G4media.ro, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Felix Cozma, a declarat că nu a avut astfel de discuţii despre concursuri de angajare la ministerul Agriculturii. De asemenea, Adrian Chesnoiu nu a vrut să facă declaraţii, reiterând că la finalul anchetei va aborda problema. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite