Procurorii DNA fac percheziții la Ministerul Finanțelor. Reacția instituției

0
Publicat:

Procurorii anticorupție efectuează marți percheziții la sediul Ministerului Finanțelor, unul dintre birourile șefilor fiind deja sigilat pentru ridicarea de probe. Reacția instituției nu a întârziat să apară.

Sediul Ministerului Finanțelor
Procurorii anticorupție fac percheziții la Minnisterul Finanșelor

Procurorii DNA ar fi sigilat biroul unui șef din instituție – Ioan Cristian Purice, secretarul general adjunct al instituției, potrivit Antena3, scrie Agerpres.

Purice este inspector clasa I grad profesional asistent în ANAF şi a fost delegat la Ministerul de Finanțe, unde a căpătat această funcție de secretar general adjunct, din luna martie 2023.

Oficial, DNA a precizat doar că procurorii fac cercetări într-un dosar legat de infracţiuni de corupție.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT”, a informat DNA într-un comunicat.

În acest caz se fac percheziții domiciliare şi la sediile a trei instituții publice din București, adaugă DNA.

Antena 3 mai transmite că, imediat după ce au sigilat ușa biroului secretarului general adjunct, anchetatorii DNA au plecat spre locuinţa acestuia unde efectuează percheziții.

Surse judiciare citate de Digi24 au precizat că instituțiile percheziționate sunt Ministerul Finanţelor și spitalele Colțea și Sf. Luca din București.

Reacția Ministerului Finanțelor

Ulterior, Ministerul Finanțelor a comunicat următoarele:

„Ministerul de Finanțe își reafirmă angajamentul pentru transparență, statul de drept și lupta împotriva corupției.

Așteptăm mai multe informații oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activității instituției.

Vă asigurăm că activitatea instituției nu este afectată în niciun fel de această situație.

În paralel, vom lua toate măsurile interne necesare pentru a asigura că această situație este gestionată în conformitate cu standardele etice și legale.

Suntem deplin angajați să promovăm integritatea și etica în toate aspectele activității noastre, iar orice încălcare a acestor principii va fi tratată cu maximă seriozitate”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite