Primarul din Odorheiu Secuiesc, urmărit penal pentru abuz în serviciu SURSE

0
Publicat:

Primarul din Odorheiu Secuiesc, Galfi Arpad, este urmărit penal de DNA Târgu Mureș pentru abuz în serviciu, susțin surse judiciare pentru „Adevărul”. În localitatea pe care o conduce, de curând s-au prăbușit pereții unui internat, fiind deja două persoane decedate.

Galfi Arpad, primarul din Odorheiu Secuiesc FOTO Facebook Galfi Arpad
Galfi Arpad, primarul din Odorheiu Secuiesc FOTO Facebook Galfi Arpad

Conform informațiilor apărute în mass media, Galfi Arpad ar fi semnat „în mod nelegal” 5 contracte de asistență cu un cabinet de avocatură care să apere în instanță Primăria, deși instituția avea deja un jurist.

Mai precis, edilul a semnat 5 contracte de asistență juridică în 2019 cu Cabinetul individual de avocatură Moldovan-Horvath Istvan, prejudiciul fiind de 5.000 de lei în cazul fiecărui contract.

Marți a decedat eleva aflată în comă după prăbuşirea parţială a clădirii internatului Liceului Teoretic Tamási Áron de la Odorheiu Secuiesc. Este cel de-al doilea deces înregistrat în urma prăbuşirii construcţiei internatului de la Odorheiu Secuiesc.

Probleme penale și pentru administratorul unei firme

În data de 20 decembrie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a pus în mişcare acţiunea penală faţă de administratorul societăţii ce realiza lucrările la clădirea aparţinând internatului, pentru trei infracţiuni: una prevăzută în legea specială, Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii, respectiv infracţiunea prevăzută de art. 35 alineatele 1 şi 3, şi două infracţiuni, de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

„S-a reţinut în sarcina inculpatului că a efectuat lucrări de săparea unui şanţ chiar lângă zidul clădirii internatului, lucrare care nu era autorizată şi, aşa cum ştiţi, urmare prăbuşirii sitului a rezultat decesul unui elev şi vătămarea corporală altor trei eleve”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, Gianina Oreviceanu.

Procurorii au anunţat că, în data de 18 decembrie, în jurul orei 16,00, un perete al clădirii internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, un elev pierzându-şi viaţa şi alte trei eleve fiind rănite, dintre care una foarte grav

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite