Prefectul de Neamţ a acceptat demiterea inspectorului şef Aurelian Şoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Vasea Şoric a fost emoţionat până la lacrimi la conferinţa de presă
Aurelian Vasea Şoric a fost emoţionat până la lacrimi la conferinţa de presă

Prefectul de Neamţ, Mihai Archip, a avizat favorabil, luni, solicitarea IGPR de eliberare din funcţie a şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, Aurelian Vasea Şoric.

Avizul prefectului este, însă, consultativ, în prezent aşteptându-se rezultatele anchetei Corpului de control al Ministerului de Interne. Decizia de demitere va aparţine ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

Neamţ: ANI verifică averea şefului Poliţiei Judeţene

Corpul de Control al ministrului de Interne a ajuns la sediul IPJ Neamţ (VIDEO)

Şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos, în urma asasinatului din 14 noiembrie.

Cererea de destituire lui Şoric a venit ca urmare a faptului că presa locală a relatat că inspectorul şef Şoric ar avea o relaţie de amiciţie cu fraţii Mararu.

Aurelian Vasea Şoric plânge de mila interlopului ucis

Şefii de post ameninţă cu demisia dacă Şoric va fi demis

Comisarul Şoric ar fi achiziţionat terenul pe care şi-a construit casa de la familia Mararu, devenind astfel vecini, relata presa. Mai mult, nota presa, soţia lui Şoric, notar de profesie, ar fi autentificat contracte de vânzare-cumpărare de locuinţe, după ce localnici ar fi împrumutat bani cu camătă de la Mararu, iar pentru nu reuşeau să-şi achite datoriile îşi pierdeau bunurile.

Şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, este cercetat disciplinar de Corpul de control al Ministrului de Interne pentru declaraţiile făcute şi pentru conduita profesională. Săptămâna trecută, Şoric i-a  luat apărarea defunctului Gheorghe Mararu, declarând că nu are nicio legătură cu gruparea acestuia.

"Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop (n.r. - Gheorghiţă Mararu), pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Sunt procurori care dau bani...Gheorghe Mararu, Dumnezeu să-l ierte, locuia în vecinătatea mea. Era o familie normală, avea două fete superbe, îmi pare rău pentru cele întâmplate", a spus Şoric, într-o conferinţă de presă susţinută în 16 noiembrie.

Mai citiţi şi:

Iaşi: Cămătarii au invadat ziarele şi internetul

Piatra Neamţ: "Falău" şi-a vizitat părinţii înainte de crimă

VIDEO Doi interlopi împuşcaţi în centrul oraşului Piatra Neamţ (UPDATE)

Întrebat la ce rezultate se aşteaptă în urma anchetei corpului de control al MAI, Şoric s-a declarat încrezător, spunând că toate acuzaţiile la adresa lui, vehiculate de presă în ultimele zile în contextul asasinării interlopului local Mararu, au mai fost anchetate şi "s-a demonstrat că sunt false".

"Am NUP-uri (neînceperi de urmărire penală-n.r.) şi rapoarte de infirmare pentru toate aspectele reclamate de oameni pe care îi şi ştiu. Sunt răutăţi ale unor oameni care nu cred că au ceva cu mine personal, ci funcţia de inspector-şef este importantă", a adăugat Şoric.

După conferinţa de presă, Aurelian Şoric a apărut la mai multe posturi de televiziune, unde a ţinut să explice că nu are nicio legătură cu fraţii Mararu, deşi a stat cu chirie într-o locuinţă a acestora, iar acum sunt vecini, că are datorii la bancă, că a fost în misiuni în Kosovo sau că a terminat Liceul de Matematică-Fizică "Costache Negruzzi" din Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite