Posibilitatea înfiinţării unei firme doar cu buletinul, analizată de Ministerul Justiţiei şi Registrul Comerţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Justiţiei şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului dezbat din nou, marţi, revizuirea legislaţiei în vederea simplificării şi digitalizării procedurilor de înfiinţare a unei firme. Cele două instituţii au prezentat, luni, 30 de propuneri pentru modificarea legistaţiei.

„Acţionăm pentru ca investitorii să poată înfiinţa o firmă cu buletinul şi actul constitutiv cât mai repede”, a declarat Olivia Diana Morar, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, potrivit unui comunicat al instituţiei conduse de Cătălin  Predoiu.

Dezbaterile pe această temă continuă şi marţi, începând cu ora 15.00, la sediul Ministerului Justiţiei.

În prima zi a dezbaterilor, au fost prezenţi, alături de reprezenanţii MJ şi ONRC, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Camerei de Comerţ Româno-Americane, Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, Camerei de Comerţ Româno-Franceze, Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

La lucrări au participat, din partea Ministerului Justiţiei, doamna secretar de stat Olivia Diana Morar şi directorul general al ONRC, doamna Valentina Burdescu.

Ministerul Justiţiei şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului au demarat, în data de 22 iunie 2020, consultările pentru revizuirea legislaţiei în vederea simplificării şi digitalizării procedurilor de înfiinţare a unei firme.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite