Pompierii români intervin, de peste 48 de ore, pentru limitarea propagării unui incendiu în Franța

0
Publicat:

De peste 48 de ore, 40 de pompieri români pre-poziționați intervin în Franța , alături de pompierii francezi, pentru a împiedica extinderea unui incendiu de pădure din apropierea localității Chanousse, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Pompierii români în Franța FOTO Facebook IGSU
Pompierii români în Franța FOTO Facebook IGSU

Solicitarea pentru protejarea comunităților aflate în pericol a venit din partea ofiţerului de legătură francez, conform IGSU, acestea sunt situate la circa 200 de km distanță față de baza de operații. 

 "Pentru limitarea şi stingerea flăcărilor care se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 140 ha, salvatorii români intervin cu 4 autospeciale de stingere, o autocisternă şi 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă. Totodată, pentru asigurarea alimentării cu apă a autospecialelor, de la sursele existente în zonă, s-a realizat un dispozitiv de intervenţie terestră, cu o lungime de peste un km", arată IGSU. 

Au fost alocate 6 avioane de stingere tip CANADAIR, un avion de stingere tip DASH şi elicoptere cu sisteme bambi bucket pentru efectuarea recunoaşterilor aeriene şi acoperirea optimă a suprafeţelor afectate. 

Riscul aparițiilor incendiilor de pădure în zonă rămâne ridicat, conform prognozelor.  

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin IGSU, participă, în perioada 30 iulie - 2 septembrie 2023, cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare ,  organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar (DG ECHO) , în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc, potrivit sursei citate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite