Poliţiştii au propus neînceperea urmăririi penale în cazul învăţătoarei Dana Blându

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învăţătoarea Dana Blându ar putea scăpa de dosar penal după ce poliţiştii Secţiei 6 Poliţie din Capitală au propus neînceperea urmăririi penale în cazul acesteia pentru primire de foloase necuvenite.

Potrivit unor surse din Poliţia Capitalei, dosarul a fost trimis la Parchet săptămâna trecută, după ce la Secţia 6 au fost audiaţi atât părinţii elevilor de la Şcoala nr. 10, cât şi fosta învăţătoare Dana Blându.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, procurorul Călin Dumbrăveanu, a declarat miercuri că dosarul a ajuns la instituţie în urmă cu două zile, cu propunere de neîncepere a urmăririi penale, informează Mediafax.

"Dosarul a fost înregistrat şi urmează să intre în circuitul administrativ", a spus procurorul Călin Dumbrăveanu.

El a adăugat că dosarul, cu propunerea poliţiştilor, urmează să ajungă la prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, care îl va repartiza procurorului de caz.

"De la acel moment, soluţionarea dosarului se va face în funcţie de încărcătura de dosare a procurorului. Nu pot preciza o perioadă estimativă în care acesta va fi soluţionat", a mai spus Dumbrăveanu.

Cazul învăţătoarei Dana Blându

Comisia de anchetă a Şcolii Gimnaziale Nr. 10 „Maria Rosetti” a decis în unanimitate, pe10 ianuarie,  să o demită pe învăţătoarea Dana Blându, care a fost filmată de părinţi în timp ce le cerea bani pentru cadourile de Crăciun ce urmau să fie împărţite angajaţilor şcolii. Avocaţii acesteia au anunţat de atunci că vor contesta în instanţă această decizie, iar dascălul s-ar putea întoarce la catedră.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a declarat la puţin timp de la această hotărâre că salută atitudinea mamei care a sesizat acest caz.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti s-a autosesizat, la sfârşitul anului trecut, în cazul învăţătoarei de la Şcoala nr. 10. 

Ancheta în acest caz a fost declanşată după ce în mass-media a apărut o înregistrare video de la o şedinţă cu părinţii în care aceasta se arată indignată de sumele mici strânse de părinţi pentru cadourile de Crăciun, care ar fi trebuit să ajungă la angajaţii şcolii.care ar fi cerut părinţilor bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai unităţii.

De asemenea, pe numele învăţătoarei a fost depusă şi o plângere penală, pe data de 30 decembrie 2913, de către ISMB, dosarul fiind acum în ancheta poliţiştilor Capitalei.

Pe aceeaşi temă:

Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei să aprobe urgent Codul de etică şi să rezolve problema fondului clasei şi a meditaţiilor

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei în şedinţa de Guvern de miercuri să finalizeze Codul de etică în învăţământ şi să reglementeze problemele legate de fondul clasei şi de meditaţii, spunând că vrea să oprească abuzurile din sistem şi că este dispus să sprijine verificările şi cu inspectorii Corpului său de Control.

VIDEO Oficialii au anunţat „cruciada împotriva corupţiei din educaţie”. Ce sfaturi le-au dat directorilor de şcoli

După scandalul învăţătoarei de la Şcoala 10, conducerea Inspectoratului Şcolar Bucureşti i-a avertizat pe directori, adunaţi marţi la Colegiul „Mihai Viteazul”, unde pot apărea faptele de corupţie. Un cod de etică pentru şcoli ar trebui să fie elaborat până la 15 iunie, au anunţat oficialii din Educaţie, care le-au transmis un mesaj dur printr-un avertisment adresat directorului unui liceu unde urma să se discute despre şpaga de la Bac.

VIDEO Noi dezvăluiri despre sistemul clientelar şi „militar” de la liceul Kiriţescu. Eleva care şi-a reclamat profesoara riscă să fie sancţionată

O profesoară de la Liceul „Costin Kiriţescu” din Capitală a declarat că atmosfera din liceu era una „militară” şi că se adunau bani pentru bănci şi bodiguarzi, potrivit Prima TV. De asemenea, mama unui copil spune că părinţii au dat bani pentru ca elevii să treacă examenul de engleză intensiv. Însă, eleva care a dat startul anchetei, dezvăluind că o profesoară cere bani pentru motivarea absenţelor, riscă să se aleagă cu nota scăzută la purtare.

Controale în mai multe şcoli din Capitală pentru colecte ilegale de bani. Foştii elevi ai Danei Blându au o nouă învăţătoare

Scandalul izbucnit la Şcoala 10 din Capitală, unde o învăţătoare a cerut bani de cadouri părinţilor, i-a determinat pe reprezentanţii Inspectoratului Şcolar să efectueze controale în mai multe unităţi de învăţământ. Separat, a fost declanşată o anchetă la Şcoala Centrală după ce un părinte a reclamat că o învăţătoare umileşte elevii. Între timp, la fosta clasă a Danei Blându, de luni a venit o nouă învăţătoare.

ANCHETĂ Învăţătoarea „abonată” la banii părinţilor riscă suspendarea

Autorităţile sunt aşteptate joi să decidă dacă învăţătoarea de la Şcoala 10 din Capitală, acuzată că ar fi cerut bani de Crăciun pentru personalul şcolii, mai rămâne în sistem.

Ancheta de la Şcoala 10 continuă. Avocata învăţătoarei: înregistrarea a fost scoasă din context, discuţia era despre ambalajul „micilor” atenţii de Crăciun

Ancheta de la Şcoala 10 „Maria Rosetti” din Capitală, unde o învăţătoare le-a pretins părinţilor bani mai mulţi pentru cadourile de Crăciun ale personalului, continuă. Miercuri, avocata învăţătoarei Dana Blându a declarat că plângerea părinţilor pentru care este anchetată aceasta nu a avut legătură cu scandalul darurilor şi că învăţătoarea chiar s-ar fi oferit să le plătească acestora contravaloarea „micilor” atenţii.

VIDEO Colegii învăţătoarei care a cerut bani părinţilor pentru cadouri de Crăciun sunt audiaţi de o comisie a Inspectoratului Şcolar Bucureşti

O comisie a Inspectoratului Şcolar a ajuns, luni dimineaţă, la Şcoala nr. 10 din Capitală unde o învăţătoare este acuzată că ar fi cerut bani părinţilor pentru cadouri de Crăciun. Ancheta în acest caz a fost declanşată după ce în mass-media a apărut o înregistrare video de la o şedinţă cu părinţii în care aceasta se arată indignată de sumele mici strânse de părinţi pentru cadourile de Crăciun, care ar fi trebuit să ajungă la angajaţii şcolii.

Inspectorul şcolar: Învăţătoarea care le-a cerut părinţilor bani pentru cadouri ar putea fi dată afară din învăţământ. A fost sesizat Parchetul

Directoarea Şcolii Generale Nr. 10 „Maria Rosetti” din Capitală s-a prezentat luni dimineaţă la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) pentru a fi audiată. Săptămâna viitoare urmează ca învăţătoarea care a pretins bani de la părinţi pentru cadourile de Crăciun să fie audiată în cadrul anchetei demarate de ISMB şi dacă este găsită vinovată, ar putea fi exclusă din învăţământ. Până atunci a fost sesizat Parchetul.

VIDEO Anchetă la Şcoala 10 din Capitală. O învăţătoare este acuzată de părinţi că cere sute de lei pentru cadouri: e un „sistem românesc, balcanic, de stat”

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bucureşti au demarat o anchetă după ce o învăţătoare de la şcoala nr. 10 „Maria Rosetti” din Capitală ar fi fost filmată de părinţi în timp ce le cerea acestora bani mai mulţi pentru cadourile oferite de Sărbători, dar şi pentru personalul din şcoală, cerându-le să se alinieze „sistemului românesc, balcanic, de stat” al şpăgii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite