Piedone şi-a delegat o parte din atribuţiile de primar înainte de sentinţa finală în dosarul Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cristian Popescu Piedone, edilul Sectorului 5, şi-a delegat o parte din atribuţiile de primar cu o zi înainte ca judecătorii să dea o sentinţă finală în dosarul „Colectiv”. Piedone a declarat că decizia este o măsură de precauţie, întrucât instituţia trebuie să funcţioneze în cazul unei decizii „nefavorabile”.

„Într-o eventualitate, ferească Dumnezeu de o decizie nefavorabilă, instituţia trebuie să funcţioneze”, a declarat Cristian Popescu Piedone, pentru Main News.

Piedone a precizat că şi-a delegat atribuţiile în ceea ce priveşte Direcţia Economică a Primăriei Sectorului 5 către unul dintre cei doi viceprimari.

„Ideea e să te pregăteşti, dacă mâine nu se întâmplă nimic, nu e problemă. Dar să stai la decizia prefectului… I le-am delegat ca să aibă instituţia continuitate. Nu ştiu niciun verdict, dar pentru orice eventualitate. E o normalitate a delega competenţele, m-am gândit tot la instituţie şi nu la mine”, a adăugat primarul Sectorului 5, potrivit sursei citate. 

Curtea de Apel Bucureşti urmează să pronunţe pe data de 3 mai sentinţa definitivă în dosarul „Colectiv”, după mai multe amânări, în care Cristian Popescu-Piedone, fost primar al Sectorului 4, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu în urma tragediei din Clubul Colectiv. 

Vezi şi: Piedone, după ce a fost ridicat de DNA de pe aeroport: „Luasem bilete să plec cu soţia la Florenţa. Nu sunt fugar”. Ce acuzaţii i se aduc în noul dosar

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite