Peste 14 tone de deşeuri, constând în  mobilier uzat şi echipamente electronice, descoperite în Portul Constanţa. Mărfurile proveneau din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Peste 14 tone de deşeuri, constând în articole textile, mobilier uzat, echipamente electronice şi electrice, au fost descoperite de autorităţi în Portul Constanţa. Mărfurile proveneau din SUA şi vor fi returnate în ţara de provenienţă.

Garda de Mediu Constanţa a transmis printr-un comunicat de presă că, miercuri, a fost finalizat controlul pentru importul de mărfuri second-hand dintr-un container sosit din SUA in Portul Constanta. În container se aflau 14.592 de kilograme de articole textile uzate (îmbrăcăminte şi încălţăminte), mobilier uzat, mâncare procesată şi echipamente electrice şi electronice uzate (computere şi proiectoare).

În urma controlului, reprezentaţii Biroului Vamal, ANPC, Garda de Coastă şi Gărzii de Mediu au constatat neconcordanţe între starea mărfurilor şi documentele prezentate. 

“Articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte aflate în container nu erau sortate pe categorii, erau pătate sau murdare. Pentru importul echipamentelor electrice şi electronice uzate nu s-au prezentat documente care să ateste funcţionarea acestora. Urmare a concluziilor reprezentanţilor ANPC, respectiv <<mărfurile second-hand nu pot fi puse pe piaţa din România>>, comisarii de la Garda Naţională de Mediu Constanţa au dispus interzicerea efectuării importului pentru mărfurile second-hand din container, acestea fiind considerate deşeuri”, se arată în comunicatul Gărzii de Mediu. 

Conform sursei citate, conţinutul containerul va fi returnat în ţara de provenienţă.

EvenimentePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite