Patru foşti sau actuali aleşi locali, declaraţi incompatibili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei patru actuali sau foşti aleşi locali sunt din Galaţi, Tulcea, Maramureş şi Mureş
Cei patru actuali sau foşti aleşi locali sunt din Galaţi, Tulcea, Maramureş şi Mureş

Patru actuali sau foşti aleşi locali, mai exact doi primari şi doi consilieri locali, au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) după ce aceştia ar fi exercitat, simultan, mai multe funcţii.

Cei în cazul cărora Agenţia a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor sunt:

Iulian Boţ, primar al comunei Lieşti, judeţul Galaţi, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iulie 2010 - 8 aprilie 2013, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar, cât şi calitatea de reprezentant al comunei Lieşti în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. Apă canal S.A. Galaţi.

Nicolae Topoleanu, primarul oraşului Măcin, judeţul Tulcea, a fost declarat incompatibil după ce în perioada 6 septembrie 2012 - 26 noiembrie 2013 ar fi deţinut, simultan, funcţia de primar dar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci” Măcin. 

De asemenea, acesta a fost găsit în incompatibilitatea şi după ce, în perioada în care a fost consilier local în cadrul Consiliului Local al oraşului Măcin, societatea comercială la care soţia acestuia deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de  administrator, ar fi încheiat un contract de furnizare materiale cu Spitalul Orăşenesc Măcin (instituţie aflată în subordinea C.L. al oraşului Măcin).

Ioan Mariş, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Bogdan-Vodă din judeţul Maramureş, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în timp ce era consilier local, societate comercială la care acesta deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, ar fi încheiat un contract de prestări servicii cu C.L. al comunei Bogdan-Vodă, în valoare totală de 41.025 Lei.

György-Zsolt Sófalvi, consilier local în cadrul comunei Sîngeorgiu de Mureş, judeţul Mureş, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 aprilie – 11 iunie 2012, întrucât, în perioada exercitării funcţiei publice de inspector şef adjunct în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş, a candidat la alegerile locale din anul 2012 fără a demisiona din funcţia publică, alegeri în urma cărora a fost ales consilier local.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Toţi cei patru au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite