Pasagerii cu zboruri anulate sau întârziate, vizați de hackeri. Aeroportul, noul loc preferat pentru fraudele informatice

0
Publicat:

Zborurile anulate sau amânate sunt folosite de către hackeri pentru a intra în posesia unor date confidențiale ale călătorilor.

Aeroport FOTO: Shutterstock
Aeroport FOTO: Shutterstock

Când un zbor este anulat sau amânat, unii pasageri pimesc mesaje în care sunt informați că pot primi despăgubiri. Totul se rezolvă dacă accesează un anumit link. Specialiștii atrag atenția că este vorba de o nouă serie de mesaje de tip phishing. Infractorii online pot intra în posesia datelor personale sau a conturilor bancare, scrie Digi24.

"Zborul tău recent a fost întarziat, iar tu poți avea dreptul la 600 de € despăgubire. Începe-ți cererea aici", așa arată un astfel de mesaj.

Reprezentanții adevăratelor companii care se ocupă de astfel de cazuri spun că ei nu contactează pasagerii. 

„Corespondența cu noi nu este inițiată de noi, ci de pasagerul care este interesat de ajutor. Unii ne-au întrebat care ar fi procedura, alții au fost foarte deranjați și ne-au întrebat de unde sunt disponibile datele lor de contact, respectiv numerele de telefon”, spune Ramona Colea, reprezentanta unei firme care se ocupă de protejarea drepturilor călătorilor.

Sfatul specialiștilor este să fiți precauți. Cu atât mai mult dacă, vi se solicită date despre contul bancar sau parole. Verificați adresa și numele expeditorului, cât și informația din text. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite